Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η OHB Hellas μέλος της ΕΒΙΔΙΤΕ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με σημερινό δελτίο Τύπου, η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) ανακοινώνει την απόφαση της OHB Hellas να ενταχθεί στα μέλη της. Η OHB Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ είναι θυγατρική του Γερμανικού πολυεθνικού ομίλου OHB SE και ανήκει 100% σε αυτόν ενώ σκοπός της είναι ο σχεδιασμός, κατασκευή, έλεγχος και πώληση διαστημικών συστημάτων, υποσυστημάτων και τεχνολογιών, καθώς επίσης του αντίστοιχου λογισμικού και σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

H ΟΗΒ Hellas, που δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 5 έτη στον τομέα της Διαστημικής στην Ελλάδα έχοντας πολλαπλές συνεργασίες με μέλη του εγχώριου οικοσυστήματος, σήμερα αποφασίζει να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της στο χώρο, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών – Ε.ΒΙ.ΔΙ.ΤΕ. Με αυτή την κίνηση, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας σε τομείς στρατηγικούς για τη χώρα, τη συνέχιση δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, καθώς και την εδραίωση της θέσης μας ως μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό διαστημικό γίγνεσθαι. Επισημαίνεται πως η OHB Hellas, εκτός από το ρόλο της της ως system integrator για την υλοποίηση διαστημικών αποστολών και την υποστήριξη των ελληνικών προγραμμάτων, δρα και ως Κέντρο Ικανοτήτων (Competence Center) για τον όμιλο OHB SE Group σχετικά με τη δημιουργία και υλοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης σε δορυφορικά συστήματα εν τροχιά. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ε.ΒΙ.ΔΙ.ΤΕ χαιρετίζει την απόφαση της OHB Hellas να γίνει μέλος της και να ενώσει τις δυνάμεις για την προσπάθεια ανάπτυξης του εθνικού οικοσυστήματος διαστημικής βιομηχανίας. Η διαστημική βιομηχανία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης καινοτομίας ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας μας.     

Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) ιδρύθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008 έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια του μεγαλύτερου μέρους της εγχώριας βιομηχανίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαστημικής τεχνολογίας και εφαρμογών. Σήμερα, η EBΙΔΙΤΕ περιλαμβάνει σαράντα οκτώ (48) τακτικά μέλη ενώ το 2019 ο κύκλος εργασιών των εταιρειών ξεπέρασε τα 200 εκατ. €. Το σύνολο των μελών αποτελούν Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SMEs) υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 2.000 εργαζομένους, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων αποτελεί προσωπικό με πολύ υψηλή επιστημονική κατάρτιση, κυρίως στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Περισσότερες πληροφορίες: www.hellenic-asi.org

OHB Hellas, Thales Hellas και SITAEL Hellas στο Εθνικό Πρόγραμμα Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων

Tags

Related Articles

Back to top button
Close