Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η ΙNTRACOM DEFENSE αναβάθμισε το Σύστημα Επιτήρησης του Πολεμικού Ναυτικού

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 16 Μαρτίου η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα Θαλάσσιας Επιτήρησης για την παρακολούθηση καθορισμένων περιοχών ζωτικού εθνικού ενδιαφέροντος από το Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως ανακοινώθηκε: “Η IDE παρέδωσε ολοκληρωμένους τηλεχειριζόμενους Σταθμούς Επιτήρησης με Ραντάρ Μακράς Εμβέλειας και άλλους αισθητήρες που παρέχουν στους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού αυξημένη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης στην περιοχή και προσδίδουν αποφασιστικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα ταχείας αντίδρασης σε περίπτωση ανάγκης. Αυτή η δυνατότητα βελτιώνει σημαντικά τους όρους της εθνικής άμυνας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Bασικό στοιχείο της αποτελεσματικότητας στην διαχείριση πληροφοριών και στην απρόσκοπτη μεταφορά των δεδομένων από τους Σταθμούς Επιτήρησης προς τα Κέντρα λήψης αποφάσεων, είναι η πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου iDEFENDER της IDE, η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία για την Επιτήρηση Αέρος και Συνόρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό“.

Η ελληνική εταιρεία που ανέλαβε το έργο ως κύριος ανάδοχος στα τέλη του 2020, αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για επεξεργασία δεδομένων και γεωγραφική απεικόνιση των πληροφοριών και στηριζόμενη στην λύση που προσφέρει η πλατφόρμα Διοικήσεως & Ελέγχου (C2) iDEFENDER που έχει αναπτύξει, επιτυγχάνει την διαχείριση δεδομένων που συλλέγουν οι αισθητήρες των Σταθμών Επιτηρήσεως. Οι αισθητήρες περιλαμβάνουν ραντάρ μεγάλης εμβελείας και ηλεκτροπτικά σύνολα άλλων εταιρειών, που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη επιτήρηση επί 24ώρου βάσεως.

Το Πολεμικό Ναυτικό, στα πλαίσια της αποστολής του, έχει την ευθύνη και υλοποιεί το έργο της Επιτήρησης Διευκρίνησης και Σύνθεσης της εικόνας καταστάσεως επιφανείας του Θαλάσσιου Χώρου Εθνικού Ενδιαφέροντος. Προς τον σκοπό αυτό διαθέτει σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο Σύστημα Επιτήρησης το οποίο ολοκληρώνει τα ραντάρ και λοιπούς αισθητήρες των Ναυτικών Παρατηρητηρίων, τις αναπτυγμένες μονάδες επιφανείας και τα ιπτάμενα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού σε ένα ενιαίο σύστημα Διοίκησης & Ελέγχου. Πληροφορίες στόχων στην περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος, συνθέτουν την σε πραγματικό ή σχεδόν πραγματικό χρόνο διευκρινισμένη ναυτική εικόνα, η οποία εμπλουτίζεται και με πληροφορίες από τα μέσα επιτηρήσεως των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ καθώς και από το πυκνό δίκτυο του συστήματος AIS (Automatic Identification System) του Πολεμικού Ναυτικού. Η εν λόγω ναυτική εικόνα είναι διαθέσιμη μέσω του Συστήματος Διοικήσεως & Ελέγχου του Πολεμικού Ναυτικού σε λοιπούς ενδιαφερόμενους αποδέκτες.

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close