Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

HYUNDAI Kona Electric – Τιμές

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του HYUNDAI Kona, προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και άνεσης αλλά και κορυφαία αυτονομία.

Η δεύτερη γενιά του HYUNDAI Kona, αναμφίβολα ξαφνιάζει, κυρίως με το σχεδιασμό του εμπρός μέρους. Γιατί βλέποντας κάποιος τη μάσκα, αρχικά νομίζει ότι πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο. Και ίσως να μην έχει άδικο. Γιατί η Hyundai Motor εξέλιξε το νέο Kona αρχικά ως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται από τις περισσότερες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούν αρχικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά τα μετατρέπουν σε ηλεκτρικά.

Αφού αρχικά ήρθαν στην Ελλάδα οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τώρα έρχεται στη χώρα μας και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Electric, που διακρίνεται για την εξαιρετική της αυτονομία. Η οποία φτάνει ως τα 514 χιλιόμετρα στην έκδοση Long Range με την μπαταρία 65,4 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα (160 kW) των 218 ίππων.

Η βασική έκδοση Standard Range έχει μπαταρία 48,4 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 114,6 kW, δηλαδή 156 ίππων και αυτονομία για 377 χιλιόμετρα.

Σε ταχυφορτιστή DC 50 kW, η διάρκεια για φόρτιση 10-80% είναι 60 λεπτά και σε ταχυφορτιστή DC 100 kW μόνο 41 λεπτά. Σε οικιακό AC Wallbox 11 kW, η διάρκεια για πλήρη φόρτιση 10-100% είναι 4 ώρες και 55 λεπτά για την μπαταρία των 48,4 kWh και 6 ώρες και 25 λεπτά για την ισχυρότερη των 65,4 kWh.

Το Kona Electric διαθέτει και κάποια ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ (frunk), τα ενεργά πτερύγια αέρα, οι εσωτερικές και εξωτερικές παροχές ρεύματος (Vehicle-to-Load ή V2L) και το Head-up Display (HUD). Το οποίο εμφανίζει απαραίτητες πληροφορίες σε μια περιοχή προβολής 12 ιντσών στο παρμπρίζ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ στο gonews.gr

Tags

Related Articles

Back to top button
Close