Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Επιτυχείς τελικές δοκιμές συστήματος δικτύωσης μέσων Πολιτικής Προστασίας

Rheinmetall Lynx

Στις 12 Δεκεμβρίου η INTRACOM Defense γνωστοποίησε την επιτυχία των τελικών δοκιμών πρότυπου συστήματος που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου στο οποίο συμμετέχει, για την δικτύωση εμπλεκομένων μέσων της Πολιτικής Προστασίας.

Το δελτίο Τύπου ανέφερε:

«Στα μέσα Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (1η ΤΑΞΑΣ), οι τελικές δοκιμές αξιολόγησης λειτουργίας και απόδοσης του πρότυπου συστήματος που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου “AVICOM”. Στο έργο συμμετέχουν το ΥΠΕΘΑ (1η ΤΑΞΑΣ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.) που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, η Intracom Defense (IDE) και η μικρομεσαία επιχείρηση Inspire Web.

Το ερευνητικό έργο “AVICOM” (T2ΕΔΚ-03852), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, έχει ως στόχο την ανάπτυξη μίας καινοτόμου ολοκληρωμένης λύσης πρότυπης δικτύωσης εμπλεκομένων μέσων της Πολιτικής Προστασίας που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης, φυσικών καταστροφών κ.ά. Η προτεινόμενη αρχιτεκτονική υποστηρίζει την αδιάκοπη διάχυση πληροφοριών μεταξύ διαφόρων τύπων μέσων και σταθμών εδάφους, με σκοπό την επαύξηση της “επίγνωσης της κατάστασης”, την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων και τη βελτιστοποίηση Διοίκησης και Ελέγχου σε τακτικό επίπεδο.

Κατά τις τελικές δοκιμές, αξιολογήθηκε η αδιάληπτη επικοινωνία μεταξύ των κόμβων του συστήματος (ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ και ενός επίγειου Σταθμού Εδάφους), μέσω της ασύρματης ευρυζωνικής δικτύωσης που παρέχει το σύστημα WiSPRevolution που αναπτύχθηκε από την IDE και του εναλλακτικού κυψελωτού δικτύου που εφαρμόστηκε από το Π.Θ. Παράλληλα, έγινε αξιολόγηση της λειτουργίας των εφαρμογών Διοίκησης και Ελέγχου που αναπτύχθηκαν από την IDE και την Inspire Web, και οι οποίες απεικονίζουν και ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω κατάλληλου σχήματος επικοινωνίας (API), που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ομάδα του Π.Θ.».

 

Related Articles

Back to top button