Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΕΛΕΑΑ στα ναυπηγεία της Naval Group

Η Νaval Group συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της προς όφελος της ελληνικής βιομηχανίας υποδεχόμενη μια σημαντική ελληνική βιομηχανική αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας (HASDIG) στη Lorient

Στις 4 Απριλίου, η Naval Group υποδέχθηκε τους εκπροσώπους 13 ελληνικών εταιρειών στο ναυπηγείο της Lorient, σε συντονισμό με την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας – Hellenic Aerospace Security & Defense Industries (HASDIG). Μέσω αυτής της επίσκεψης, η Naval Group συνεχίζει τις δράσεις της για την προώθηση νέων ευκαιριών για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στην παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα της.

Αυτή η επίσκεψη ακολουθεί την πρόσφατη μιας άλλης αντιπροσωπείας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που συντονίστηκε από τον ΣΕΚΠΥ, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού, στις 15 Μαρτίου.

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν ο εντοπισμός νέων ευκαιριών στην παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα της Naval Group για τις ελληνικές εταιρείες πέραν ​​των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Ήταν επίσης μια ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο της κατασκευής της πρώτης φρεγάτας FDI HN ΚΙΜΩΝ και την πρόοδο της δεύτερης κορβέτας Gowind για το Ναυτικό των ΗΑΕ.

Την ίδια ημέρα, υπογραμμίσθηκε η δέσμευση της Naval Group, με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την ΕΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ), μέλος του συνδέσμου HASDIG. Η συμφωνία αποτελεί ένα πρώτο ορόσημο για την υλοποίηση στην Ελλάδα γραμμής συναρμολόγησης εξαρτημάτων για το πρόγραμμα FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και για την Gowind HN, εφόσον επιλεγεί από τις ελληνικές αρχές.

Αυτές οι επισκέψεις και αυτή η νέα συμφωνία, επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Naval Group να αναπτύξει το αποτύπωμά της στην Ελλάδα, που υπογραμμίζεται από τη δημιουργία της ελληνικής θυγατρικής της Naval Group Hellas. Η ανάπτυξη του Σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) της Naval Group, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί σημαντικά με την πιθανή επιλογή από τις ελληνικές αρχές του Gowind®, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα όσον αφορά τις οικονομικές αποδόσεις και την ικανότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, η οποία είναι αναγνωρισμένη για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας της.

Ο Gilles Langlois, Διευθυντής προγράμματος FDI HN της Naval Group δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί ένα νέο βήμα στην ενίσχυση της δέσμευσης της Naval Group προς την ελληνική βιομηχανία και τη θέση των στρατηγικών βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα καθώς και την ενσωμάτωση των βιομηχανικών εταίρων μας στην εφοδιαστική μας αλυσίδα και τα προγράμματά μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με εταίρους που διαθέτουν υψηλά κίνητρα και ικανότητες ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των  ναυτικών αμυντικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας».

Ο Hervé Darmon, Industrial Director στη Διεύθυνση Προμηθειών της Naval Group, πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί περισσότερες από 50 συμβάσεις από τη Naval Group με περίπου 15 διαφορετικές ελληνικές εταιρείες».

Δύο ακόμη υπογραφές συμβάσεων ελληνικών εταιρειών με την Naval Group

Tags

Related Articles

Back to top button
Close