Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συμφωνία συμπαραγωγής του δίκυαλου Mikron μεταξύ THEON SENSORS και Σαουδαραβικής NCMS

Rheinmetall Lynx

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής εταιρείας συστημάτων νυκτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης THEON SENSORS S.A. και της σαουδαραβικής εταιρείας National Company for Mechanical Systems (NCMS) για την από κοινού παραγωγή του δίκυαλου οργάνου νυκτερινής όρασης Μikron.

Οι δύο εταιρείες έχουν αναλάβει δύο πρώτες παραγγελίες το ύψος το οποίων αναμένεται να φθάσει τα 80 εκατ. €, με χρονικό πλαίσιο τα επόμενα 4 χρόνια και με την παραγωγή των δίκυαλων να ξεκινά από τα τέλη του 2022.

 Η παρουσία της ΤΗΕΟΝ SENSORS στην περιοχή μετράει ήδη 2 χρόνια μέσα από την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας, της THEON SAUDI ARABIA, με έδρα τη Σαουδική Αραβία, για την προώθηση, παραγωγή και ανάπτυξη υπαρχόντων και νέων προϊόντων νυκτερινής όρασης και συστημάτων θερμικής απεικόνισης, με έμφαση στην ανάπτυξη εφαρμογών  μεγαλύτερων ηλεκτρο-οπτικών και θερμικών συστημάτων για πλατφόρμες και οχήματα.

«Η σημερινή νέα συμφωνία με τη σαουδαραβική εταιρεία NCMS, που  αποτελεί και τη μόνη εταιρική συμφωνία αμυντικού περιεχομένου που υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας,  επιβεβαιώνει το στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και την έντονη ζήτηση αλλά και τις αυξημένες ανάγκες για συστήματα νυκτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας. Μετά από 2 χρόνια παρουσίας μας στη Σαουδική Αραβία, η εταιρεία περνάει σε 2η φάση και μέσα από πραγματική μεταφορά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας ενισχύει και εμβαθύνει τις δυνατότητές της στον τομέα της οπτικής – ηλεκτρονικής επιστήμης, δημιουργεί προηγμένα προϊόντα, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος της THEON SENSORS και του EFA GROUP.

Επέκταση σύμβασης για 20.000 δίκυαλα MIKRON στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 

Related Articles

Back to top button