Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εναέριος ανεφοδιασμός με… HMMWV

Rheinmetall Lynx

Αυτός σίγουρα δεν είναι ένας συνηθισμένος τίτλος αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινός καθώς όπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτογραφία, ένα βαρύ μεταφορικό ελικόπτερο CH-53 Super Stallion πραγματοποίησε έναν… διαφορετικό εναέριο ανεφοδιασμό σε σχέση με τους συνηθισμένους.

Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο εξάσκησης επιχειρησιακής ικανότητας ανάπτυξης δυνάμεων σε μεγάλες αποστάσεις από τις βάσεις εξόρμησης. Γι’ αυτό και όλα τα μεταφορικά ελικόπτερα Super Stallion έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης εναέριου ανεφοδιασμού σε συνεργασία με αεροσκάφη KC-130J, τα οποία προσφέρουν την σχετική υποδομή για μετάγγιση καυσίμου εν πτήση σε ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Σε αυτή την περίπτωση ένα CH-53 της HMH-464 Μοίρας προσέγγισε ένα KC-130J της VMGR-234 Marine Aerial Refueler Transport Squadron, μεταφέροντας ένα αρκετά βαρύ εξωτερικό φορτίο: ένα όχημα HMMWV το οποίο είχε αναρτηθεί εξωτερικά με ειδικούς ιμάντες και παρά το βάρος του, δεν δημιούργησε πρόβλημα στο πανίσχυρο Super Stallion κατά την κρίσιμη φάση του ανεφοδιασμού.

Η διαδικασία δεν αναφέρεται αν διεξάγεται για πρώτη φορά. Πάντως από όσο θυμόμαστε, αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που απεικονίζει ένα HMMWV να… πετάει σε σχηματισμό με ελικόπτερο Super Stalion και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-130J!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close