Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η ακριβής θέση της βάσης των βατραχανθρώπων του Τουρκικού Ναυτικού

Rheinmetall Lynx

Στο προάστιο Μπεϊκόζ στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται η τοποθεσία που εδρεύει η επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων SAT του Τουρκικού Ναυτικού.

Το ακριβές σημείο όμως και την λεπτομερή “τοπογραφική” και “χωροθετική” αποτύπωση, προσφέρει μέσα από συνδυασμό τεχνικών OSINT (Open Source Intelligence – Πληροφορίες ανοικτών πηγών) και GEOINT (Geospatial Intelligence – Γεωδιαστημικές πληροφορίες) το defensegr με πρόσφατη ανάρτηση. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο blog που ασχολείται με τεχνικά αμυντικά και στρατιωτικά θέματα όπως και θέματα ασφαλείας, στο χώρο του ελληνόφωνου διαδικτύου.

Στην σχετική ιστοσελίδα defensegr ο αναγνώστης μπορεί να συναντήσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναλύσεις για πλήθος αμυντικών θεμάτων, ανάμεσα τους και για συγκεκριμένες αμυντικές υποδομές της Τουρκίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Η κάθε υποδομή περιλαμβάνει περιγραφή, γεωγραφικές συντεταγμένες, σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps και σύνδεσμο προς την ανάλυση.

Σε πρόσφατη δημοσίευση παρουσιάζεται η επίμαχη μελέτη που προσδιορίζει την εγκατάσταση του Τουρκικού Ναυτικού που εδρεύει η μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT).

Κέντρο της τουρκικής SAT

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό ειδησιογραφικό πρακτορείο «Anadolu Ajansı» (Πρακτορείο Ανατόλια) από μία άσκηση της SAT (Su Altı Taarruz, Υποβρύχιες Επιθέσεις).

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση παρουσιάζει τη μέθοδο που ακολουθήθηκε, με αναζήτηση χαρακτηριστικών σημείων στο βίντεο της άσκησης και άλλων δεδομένων που καταλήγουν στην ακριβή εξαγωγή γεωγραφικών συντεταγμένων που μπορεί κανείς να διαπιστώσει μέσω της εφαρμογής Google maps.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μεταβείτε στην σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα defensegr!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close