Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ελληνική ομάδα στην Λοριάν για την ναυπήγηση της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ (F601)

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με σημερινή ανάρτησή της η Naval Group καλωσορίζει την άφιξη δωδεκαμελούς ομάδας της ελληνικής εταιρείας ΜΑΛΛΙΟΝΤΑ Α.Τ.Ε. στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων στην Λοριάν. Όπως αναφέρει “με τις στιβαρές τεχνικές δεξιότητές της στις συγκολλήσεις και τις σωληνώσεις, θα συμβάλει ενεργά στην κατασκευή της πρώτης FDI HN που προορίζεται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό“.

Προφανώς με την ελληνική εταιρεία υπεγράφη συμφωνία ή μνημόνιο συνεργασίας, συναφώς με το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής του γαλλικού οίκου στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας των φρεγατών FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό.

Η ΜΑΛΛΙΟΝΤΑ Α.Τ.Ε. ιδρύθηκε το 1995 και είναι κατασκευαστική εταιρία η οποία ειδικεύεται σε εργολαβίες στον τομέα των βιομηχανιών πετρελαίου, εργοστασίων παραγωγής ενέργειας και την βαριά βιομηχανία. Η εταιρεία έχει αποκτήσει 20ετή εμπειρία στον τομέα της ολοκληρωμένης ανάπτυξης έργων, έχοντας στην κατοχή της ισχυρό τεχνικό υπόβαθρο και εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικέςς διαχείρισης έργων.

Στην σχετική φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε, διαπιστώνεται η πρόοδος που έχει γίνει στην ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας ΚΙΜΩΝ (F 601). Διακρίνονται συγκεκριμένα επτά νομείς συγκολλημένοι μεταξύ τους, από την πρύμνη μέχρι το μέσον περίπου του σκάφους, στο ύψος της καπνοδόχου.

Δούρειος Ίππος Podcast # 038 Ίμια: η αλήθεια για τις “διατρήσεις” και οπές στα συντρίμμια του ΠΝ 21

Tags

Related Articles

Back to top button
Close