Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η Ελλάδα στην 5η θέση στη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας

Rheinmetall Lynx

Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) χαιρετίζει τις ανακοινώσεις που έγιναν στις 20-7-2022 με τα αποτελέσματα των προτάσεων του 2021, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Ειδικότερα, η Ελλάδα βρέθηκε στην 5η θέση (μετά από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία) με 75 συμμετοχές – προτάσεις που επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας.

 Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της μέχρι σήμερα επιτυχημένης πορείας όλων των φορέων και εταιρειών που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά προγράμματα EDIDP και EDF.

Ο ΣΕΚΠΥ συγχαίρει όλους όσους συμμετείχαν αλλά και για το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας που οφείλεται σε μια συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια, τόσο της ΓΔΑΕΕ όσο και των φορέων και εταιρειών αφού μεταξύ άλλων απαιτείται διακρατική συνεργασία, αλλά και συντονισμό αντιστοίχων επιχειρηματικών ενδιαφερόντων.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει να τονίσουμε, ότι για να έχει ουσιαστική συνέχεια για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρώπη ξεκινά και θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να δαπανά για την άμυνα αρκετά μεγάλα ποσά, η Ελλάδα πρέπει να είναι δυναμικά παρούσα. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ενίσχυση με προσωπικό της ΓΔΑΑΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε σημαντικό όγκο εργασιών και υποχρεώσεων που προκύπτει από αυτή την συμμετοχή.

Τέλος να σημειωθεί, ότι ο ΣΕΚΠΥ στα πλαίσια της ολοένα εντονότερης προσπάθειας για υποστήριξη και ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας έχει καλέσει όλες τις εταιρείες του κλάδου να συμμετέχουν στο Ελληνικό περίπτερο που θα συγκροτήσει στην μεγάλη ναυτική έκθεση Euronaval που θα διοργανωθεί στο Παρίσι στις 18 με 21 Οκτωβρίου 2022.

Κατευθύνσεις ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στη συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων PESCO και EDIDP

Tags

Related Articles

Back to top button
Close