Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συνεργασία EFA VENTURES με GA AVIATION SERVICES για υπηρεσίες υποστήριξης ιπτάμενων μέσων

Rheinmetall Lynx

Σε επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων προχωρά η EFA VENTURES (μέλος του EFA GROUP), η οποία ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρία G.A. AVIATION SERVICES S.A., για την παροχή υπηρεσιών επισκευής, συντήρησης (MRO services) και αναβάθμισης ιπτάμενων μέσων στο χώρο της Άμυνας και Ασφάλειας, με έδρα τις εγκαταστάσεις της G.A. στο ελικοδρόμιό της στο Κορωπί και στο Αεροδρόμιο Πάχης των Μεγάρων. Για τον σκοπό αυτό, η EFA VENTURES και η G.A. AVIATION SERVICES S.A. θα συνεργαστούν με εταιρίες επισκευής και συντήρησης αεροσκαφών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας ολοκληρωμένα διαφορετικές πλατφόρμες και ανάγκες για ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Η G.A. AVIATION SERVICES S.A. παρέχει υπηρεσίες  συντήρησης διαφόρων τύπων πολιτικών αεροσκαφών και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και την απαιτούμενη υποδομή για την πλήρη τεχνική υποστήριξή τους, έχοντας παράλληλα αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία με τους αξιολογότερους Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς κατασκευαστικούς και επισκευαστικούς οίκους. Επίσης η G.A. AVIATION SERVICES S.A. εκτός από την Ελλάδα, παρέχει τις υπηρεσίες της στις Βαλκανικές χώρες, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Το ποσοστό του κύκλου εργασιών της που προέρχεται από παροχή υπηρεσιών σε χώρες του εξωτερικού ανέρχεται περίπου στο 50%.

Η EFA VENTURES, έχει εκτεταμένη εμπειρία στην υλοποίηση έργων βιομηχανικών συνεργασιών σχετικών με την άμυνα και την αεροδιαστημική, αλλά και projects σχετικών με τα ελικόπτερα, όπως το πρόγραμμα της πυρόσβεσης για την οποία έχει υπογράψει συμφωνία 3+2 χρόνων με τη NATO Support & Procurement Agency (NSPA). Επιπλέον, η EFA VENTURES υποστηρίζει τις παγκόσμιες δραστηριότητες του EFA GROUP σε περισσότερες από 50 χώρες, καθώς και τις βιομηχανικές συνεργασίες μεγάλων παγκόσμιων Κατασκευαστών Πρωτότυπου Εξοπλισμού Αεροδιαστημικής & Άμυνας.

Πρόθεση της EFA VENTURES και της G.A. AVIATION SERVICES S.A. είναι να επικεντρωθεί η συνεργασία κυρίως στην παροχή MRO υπηρεσιών και αναβαθμίσεων ιπτάμενων μέσων με έμφαση στην περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής – Βόρειας Αφρικής, υποστηρίζοντας παράλληλα τη συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση των μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

«Η G.A. AVIATION SERVICES S.A. μετά από τις εκτεταμένες επενδύσεις που έκανε στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί που εκτείνονται σε περισσότερα από 33.000 τ.μ. και στο Αεροδρόμιο Πάχης των Μέγαρων σε 1.700 τ.μ. υπόστεγο, και διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση πολιτικών Αεροσκαφών εταιριών, όπως AIRBUS, BΕLL, LEONARDO & ROBINSON Helicopters καθώς και TEXTRON AVIATION (Cessna & Beechcraft), CIRRUS & DIAMOND Aircraft, είναι  χαρούμενη που ξεκινά αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την EFA VENTURES. Πιστεύουμε ότι, μαζί με τους ήδη αναγνωρισμένους διεθνείς συνεργάτες μας, το παγκόσμιο δίκτυό τους και την εμπειρία της EFA VENTURES σε συναφή έργα, έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη ως περιφερειακό hub για υπηρεσίες MRO και αναβαθμίσεις αεροσκαφών» δήλωσε ο κ. Σταύρος Κουρλέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της G.A. AVIATION SERVICES S.A.

«Τα τελευταία χρόνια, η EFA VENTURES εξελίσσεται από τεχνική, συμβουλευτική εταιρία βιομηχανικών συνεργασιών, σε systems και platforms integrator στον απαιτητικό κλάδο του Aerospace & Defense  αναλαμβάνοντας την υλοποίηση αντίστοιχων έργων με έμφαση σε τεχνολογίες αιχμής. Η νέα συνεργασία με την G.A. AVIATION SERVICES S.A. ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις τρέχουσες δραστηριότητές μας και τη διεθνή εμπειρία μας σε βιομηχανικές συνεργασίες. Περαιτέρω, στη σημερινή εποχή, όπου η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ρόλων των υπαρχουσών πλατφορμών ιπτάμενων μέσων απαιτεί τη διασύνδεσή τους, με άλλα επιχειρησιακά επίγεια, εναέρια και θαλάσσια μέσα, καθώς και την αναβάθμιση των συναφών τεχνολογικών συστημάτων, η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει νέους δρόμους και για τη SCYTALYS, εταιρία επίσης μέλος του EFA GROUP. Η σχεδίαση λογισμικού αναβάθμισης ιπτάμενων μέσων από τη SCYTALYS προσδίδει σαφή προστιθέμενη αξία στην πρωτοβουλία αυτή» δήλωσε ο κ. Νίκος Παπάτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της EFA VENTURES.

Ο Πρόεδρος του EFA GROUP, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης των δραστηριοτήτων του EFA GROUP τόνισε: «Εισπράττουμε κλίμα εμπιστοσύνης από τη διεθνή κοινότητα που μας δίνει την ώθηση να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας και να διαφοροποιήσουμε το χαρτοφυλάκιό μας, δίνοντας έμφαση σε νέες κοιτίδες καινοτομίας και «κεφαλαιοποιώντας» την πολλών ετών διευρυμένη επιχειρηματική μας δραστηριότητα στον τομέα αυτό. Έχουμε ήδη αποδείξει τη δυναμική μας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των διεθνών εξαγωγικών επιτυχιών όλων των εταιριών του EFA GROUP, ιδιαιτέρως της THEON SENSORS και της SCYTALYS. Πάντα υποστηρίζαμε την προστιθέμενη αξία και τις δυνατότητες της Ελλάδας στον κλάδο του engineering (best value for money). Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει τη φιλοδοξία μας να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε παγκόσμιο κόμβο στον τομέα του Aerospace & Defense».

Related Articles

Back to top button