Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΑΒ: Παράδοση 1500ού Συναρμολογήματος του C-130J & επανέναρξη γραμμής παραγωγής F-16

Rheinmetall Lynx

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΑΒ ΑΕ, παραδόθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin Aeronautics το 1500ό δομικό συγκρότημα (Regulated Assembly) κατασκευής ΕΑΒ, του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J.

Η κατασκευή των Regulated Assemblies είναι μέρος του προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων συγκροτημάτων του αεροσκάφους C-130J Super Hercules που έχει αναλάβει η ΕΑΒ ως μοναδικός προμηθευτής των πελατών της Lockheed Martin παγκοσμίως.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από την Lockheed Martin η επανέναρξη της γραμμής παραγωγής του προγράμματος αεροσκαφών F-16, στο πλαίσιο του οποίου η ΕΑΒ αναλαμβάνει εκ νέου τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων τους, επίσης ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά. Η εξέλιξη σχετίζεται με τις νέες συμβάσεις για προμήθειες μαχητικών F-16 που εξασφάλισε την τελευταία περίοδο η Lockheed Martin από σειρά χωρών.

Με τα δύο αυτά γεγονότα, επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη της Lockheed Martin, μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία της με την ΕΑΒ, στην υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΑΒ, την εξειδίκευση, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ο Πρόεδρος της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας σημείωσε: «Στη διάρκεια των 45 χρόνων της ιστορίας της ΕΑΒ, η Lockheed Martin είναι ο πολυτιμότερος στρατηγικός εταίρος της, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από τη συνεχή συνεργασία για τη δημιουργία υποδομών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στις αεροκατασκευές και την αναβάθμιση αεροσκαφών». Ο κ. Πρόεδρος, ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του πρόσθεσε: «εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της ΕΑΒ για τη σκληρή δουλειά στο εργοστάσιο αυτό…. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Lockheed Martin για την πολύτιμη βοήθεια και την εξαιρετική συνεργασία».

Στην εκδήλωση, εκ μέρους της Lockheed Martin Aeronautics, απηύθυναν χαιρετισμούς η κα Susan Ouzts, Αντιπρόεδρος F-16/F-2/T-50 Programs, η κα Janet Duffey, Αντιπρόεδρος Supply Chain Management, η κα Karmyn Norwood, Αντιπρόεδρος AMMM International Programs και ο κ. Ντένης Πλέσσας Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών, οι οποίοι συνεχάρησαν την ΕΑΒ και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το προσωπικό για την συνεργασία τους και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην πορεία του προγράμματος.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close