Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν επιβεβαιώνεται δημοσίευμα για επεισόδιο στο Καστελόριζο

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Εκτενούς αναπαραγωγής έτυχε από διάφορα μέσα, δημοσίευμα που παρουσιάσθηκε στο διαδίκτυο σήμερα το πρωί και αναφερόταν σε επεισόδιο στην περιοχή Καστελορίζου, με ελληνικό σκάφος να ανοίγει δήθεν πυρ εναντίον τουρκικών. Το δημοσίευμα δεν διευκρίνιζε εάν επρόκειτο για σκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων ή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιέγραφε όμως ότι σε αυτό «επέβαιναν άνδρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής και των ειδικών δυνάμεων».

Κατά την περιγραφή, το ελληνικό σκάφος εντόπισε δύο τουρκικά σκάφη και όταν επεδίωξε να «αναχαιτίσει» το πρώτο εξ αυτών, εκείνο αντέδρασε επιθετικά και προσπάθησε να το εμβολίσει. Το ελληνικό πλήρωμα απέφυγε τον εμβολισμό και άνοιξε πυρ με πολυβόλο, καταφέροντας να ακινητοποιήσει το τουρκικό σκάφος. Το δεύτερο τουρκικό κατέφυγε στα τουρκικά παράλια.

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα. Το δημοσίευμα που έτυχε αναπαραγωγής, ήταν προβληματικό από πλευράς αξιοπιστίας, καθώς προσδιόριζε τον εντοπισμό των δύο τουρκικών σκαφών «στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Στρογγύλης, προς την Μεγίστη». Η Μεγίστη όμως βρίσκεται βορειοδυτικώς της Στρογγύλης και βορειοανατολικώς αυτής είναι μόνο τα τουρκικά παράλια.

Κατά τα λοιπά, δεν υπάρχει ούτε επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για την σύλληψη αλλοδαπού με σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 11 αλλοδαποί, όπως υποστήριζε το δημοσίευμα.

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close