Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

DACIA Duster 2024: Αναβάθμιση παντός εδάφους

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Το DACIA Duster ανανεώθηκε, διατηρώντας τον περιπετειώδη του χαρακτήρα, προσφέροντας πλέον μεγαλύτερους χώρους και αναβαθμισμένες εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης. Παραμένει όμως ένα από τα πιο προσιτά, καθαρόαιμα SUV.

Τα τελευταία χρόνια η DACIA ξεκάθαρα έχει ανέβει επίπεδο, προσφέροντας σύγχρονα αυτοκίνητα, τα οποία παράλληλα, είναι και ιδιαίτερα προσιτά. Βλέποντας μάλιστα τις τάσεις της αγοράς, προσανατολίζεται τα επόμενα χρόνια να δώσει βάρος στα SUV.
Και ήδη ετοιμάζει ένα μεγάλο, εντυπωσιακό μοντέλο για το 2025. Το Bigster.

Η απόφασή της αυτή, μόνο τυχαία δεν είναι, αφού στην γκάμα της έχει ένα από τα best seller SUV της Ευρώπης. Το Duster. Το οποίο εμφανίστηκε το 2010 και ανανεώθηκε για πρώτη φορά το 2017.

Στη 13χρονη καριέρα του, κατέκτησε πάνω από 40 τίτλους, η παραγωγή του έφτασε τα 2,2 εκ. μονάδες, ενώ το 2022 ήταν το κορυφαίο μοντέλο, σε όλες τις κατηγορίες των λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη.
Σήμερα, περίπου 1.000 Duster βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής των εγκαταστάσεων της DACIA στο Πιτέστι της Ρουμανίας κάθε μέρα.

Η μεγάλη του επιτυχία, δεν εμπόδισε την DACIA να το ανανεώσει. Το νέο μοντέλο εξακολουθεί να έχει τη γνώριμή του…σιλουέτα και το συμπαγή, στιβαρό του χαρακτήρα, αλλά σχεδιαστικά, πήγε ένα βήμα παραπάνω.

Οι γραμμές του παραμένουν απλές, ενώ η μάσκα δείχνει τη νέα ταυτότητα της φίρμας. Ξεχωρίζουν βέβαια τα έντονα προστατευτικά στα «φρύδια» των φτερών, στη φαρδιά πίσω πόρτα, αλλά και στα πλευρικά παράθυρα που καλύπτουν αρμονικά το τμήμα από την εμπρός κολόνα μέχρι το πορτμπαγκάζ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ, στο gonews.gr

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close