Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Άσκηση Ζ΄ ΜΑΚ με το ΠΤΜ “ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ”

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε Άσκηση Συνεργασίας Δυνάμεων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και του Πλοίου Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ (L180) του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Η συνεκπαίδευση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τη ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ και περιελάμβανε εξειδικευμένα αντικείμενα διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η εν λόγω Άσκηση είχε ως σκοπό την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και του επιπέδου συνεργασίας τους κατά την σχεδίαση και εκτέλεση των εν λόγω επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι από τα 4 ΠΤΜ τύπου ZUBR που απέκτησε το Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ένα βρίσκεται εκτός ενεργείας και καταβάλλεται προσπάθεια επαναφοράς σε ενέργεια ενός τρίτου. Ενδιαφέρον στοιχείο της ασκήσεως ήταν ότι περιελάμβανε και εκτέλεση βολών πυροβόλων του ΠΤΜ σε βραχονησίδα. Ο οπλισμός αποτελείται από δύο εξάκαννα πυροβόλα AK-630 των 30 mm, που θεωρητικώς προορίζονται για αντιαεροπορική άμυνα.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close