Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετονομασία της Lambda Automata σε Delian Alliance Industries

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την μετονομασία της σε Delian Alliance Industries (DAI) ανακοίνωσε η ελληνική νεοφυής Lambda Automata, επιλέγοντας την ιστορική παραπομπή στην Συμμαχία της Δήλου, η οποία απετέλεσε τον 5ο αιώνα π.Χ. την πρώτη ισχυρή πολιτική και στρατιωτική ένωση του Δυτικού κόσμου – την εποχή εκείνη των αρχαίων ελληνικών κρατών – πόλεων, υπό την ηγεμονία των Αθηνών. Ισχυρός συμβολισμός, σε μία εποχή έντονων γεωπολιτικών κινδύνων και τεχνολογικού μετασχηματισμού του πολέμου, που είναι και πάλι ζωτικής σημασίας για όσους μοιράζονται κοινά συμφέροντα, η συνένωση των δυνάμεων για την επικράτηση έναντι των αντιπάλων.

Η αποστολή της εταιρείας, κατά την διοίκησή της, παραμένει η ίδια: η υπηρέτηση της υπόθεσης της προστασίας της Δύσης και των συμμάχων της στην νέα εποχή των πολεμικών επιχειρήσεων με αυτόνομα συστήματα, που έχει ανατείλει. Η Delian Alliance Industries έρχεται να προσφέρει τις δυνάμεις της με προϊόντα που διακρίνονται από αυτόνομη λειτουργία και σε προσιτό κόστος, που επιτρέπει την προμήθειά τους σε κλίμακα. Τα προϊόντα αυτά δε, υποστηρίζονται από μία αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού που διασφαλίζει την απρόσκοπτη και άνευ περιορισμών αυτάρκεια του επιχειρησιακού χρήστη.

Παραλλήλως, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου, τους τελευταίους μήνες η DAI προχώρησε στην απόκτηση νέου ιδιόκτητου χώρου στην περιοχή Αττικής. Σε αυτόν, βρίσκονtαι εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενούνται παραγωγικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων αναπτυξιακών δοκιμών των προϊόντων της.

Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την εξαγορά της ελληνικής Smart Flying Machines, που ειδικεύεται σε μη επανδρωμένες πλατφόρμες αεροδιαστημικής.

Από πλευράς προϊόντων, τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία παρουσίασε μια νέα σειρά προϊόντων, με τον Αυτόνομο Πύργο Επιτηρήσεως Lamda (LAST), τον φορητό LAST (MP-LAST) και την συλλογή επικοινωνιών υψηλής ευκαμψίας JERICHO.

Σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις οι Πύργοι Επιτηρήσεως της Lambda Automata

Related Articles

Back to top button