Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συμφωνίες MBDA με Miltech Hellas και ALTUS για εφαρμογές του πυραύλου AKERON MP

Rheinmetall Lynx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο “Ενισχυτής Έρευνας & Ανάπτυξης (“R&D Booster”) της MBDA, αποτελεί συστατικό της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που υπεγράφη το 2021 και στοχεύει στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων συνεργασιών στην Ευρώπη.

Μαζί με τη MILTECH και την ALTUS, η MBDA θα συνεργαστεί σε έργα για την ανάπτυξη συστημάτων που βασίζονται στον πύραυλο AKERON MP.

Το πρώτο στάδιο της συνεργασίας με την MILTECH αφορά την ανάπτυξη μιας συλλογής εκτοξεύσεως AKERON MP, τον οποίο προσφέρει τώρα στην παγκόσμια αγορά η MBDA ως επιλογή για ελαφρούς αυτόματους πυργίσκους εξοπλισμένους με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος.

Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ALTUS, στο πλαίσιο της δεύτερης συμφωνίας συνεργασίας, η MBDA επιδιώκει να αναπτύξει μια σειρά τακτικών drone εξοπλισμένων με πυραύλους AKERON MP. Αυτή η συνεργασία θα ξεκινήσει με την επικύρωση της ολοκλήρωσης των πυραύλων AKERON MP στο νέο UAV ATLAS 8 HEAVY LIFTER της ALTUS.

Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: «Αυτές οι δύο νέες συμφωνίες εταιρικής σχέσης, που υπεγράφησαν στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, στοχεύουν στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων δραστηριοτήτων με την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Εδραιώνουν την μακροχρόνια σχέση που υφίσταται μεταξύ της MBDA και της Ελλάδας. Επιδεικνύουν επίσης την ικανότητα της MBDA να προωθεί, να υποστηρίζει και να ενισχύει την βιομηχανική συνεργασία στην Ευρώπη, με αξία που βρίσκεται στον πυρήνα του DNA της MBDA».

Αυτά τα αναπτυξιακά έργα συμπληρώνουν τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες συνεργασίας στους τομείς της παραγωγής, των υπηρεσιών και της Έρευνας & Ανάπτυξης. Στόχος όλων αυτών των έργων και συμβάσεων είναι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της MBDA και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Βάσεως.

Κύπρος: Επιτυχείς βολές βλήματων AKERON MP στο πλαίσιο του έργου LynkEUs

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close