Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνιδιαστική άσκηση Εθνοφυλακής στην Ικαρία παρουσία του Καμμένου

Στις 4 Μαρτίου, ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε το 4ο ΕΤΕΘ της Σάμου. Εν συνεχεία, στο πλαίσιο της έκτακτης ΤΑΜΣ «ΑΣΤΡΑΠΗ» που είχε διαταχθεί μόλις προς 12ώρου, επισκέφθηκε την Ικαρία και παρακολούθησε άσκηση ανακατάληψης αεροδρομίου από μονάδα Εθνοφυλακής. Ο ΥΕΘΑ βράβευσε τους Εθνοφύλακες για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, την άριστη επίδοσή τους στη βολή και τη συνεισφορά τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στους Εθνοφύλακες, ο ΥΕΘΑ είπε μεταξύ άλλων:

«Θέλω, εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, να σας συγχαρώ όλους, γιατί σε λιγότερο από 24 ώρες που διατάχθηκε η άσκηση “Αστραπή” ανταποκριθήκατε όλοι στο κάλεσμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη διεξαγωγή μιας άσκησης που δεν είναι συνηθισμένη, για την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Αγίου Κηρύκου.

Θέλω να σας συγχαρώ για τον επαγγελματισμό σας ,αλλά κυρίως για το υψηλό ηθικό σας. Ας στείλουμε από εδώ, από την Ικαρία, αλλά και από όλα τα νησιά του Αιγαίου, ένα μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Στρατιώτες, αλλά και οι Εθνοφύλακες – οι οποίοι το 2017 θα έχουν την τιμητική τους για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν της αποφάσεως που λάβαμε να είναι το Έτος Εθνοφυλάκων – είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της πατρίδας. […] Πιστεύω ότι με τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει ήδη από το ΓΕΣ για την ενίσχυση της Εθνοφυλακής, των εφέδρων, για την καλύτερη εκπαίδευση, για τα μέσα τα οποία θα διατεθούν από εφέτος, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που ήδη έχουν τα μόνιμα στελέχη μας, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την αποδοτική δύναμη της χώρας μας».

Στην άσκηση κινητοποιήσεως, συμμετείχαν Εθνοφύλακες από την Σάμο και την Ικαρία. Καλό είναι οι διακηρύξεις να γίνονται γρήγορα πράξεις με την λήψη δραστικών μέτρων και την θέσπιση κινήτρων υπέρ της Εθνοφυλακής, στην οποία τα ποσοστά συμμετοχής είναι σήμερα πολύ. Αυτό καλό είναι να το αντιλαμβάνεται και η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία. Διότι στην περίπτωση της επισκέψεως Καμμένου τα τηλέφωνα «άναψαν» και στρατηγοί παρακινούσαν Εθνοφύλακες να κινητοποιηθούν, προκειμένου να υπάρξει αξιοπρεπής συμμετοχή στην άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ». Σε μια πραγματική κατάσταση όμως, τα παρακάλια δεν αποδίδουν…

 

 

Related Articles

Back to top button
Close