Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

VOLKSWAGEN Golf R

Του Ηλία Ματζαβά

Αποκαλύφθηκε το πανίσχυρο VOLKSWAGEN Golf R. Ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, αφού διαθέτει δίλιτρο κινητήρα 320 ίππων, με μέγιστη ροπή 420 Nm, αλλά και τετρακίνηση 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring για δυναμικό έλεγχο κατανομής της ροπής, ανεξάρτητα στους πίσω τροχούς. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων (DSG).
Φυσικά οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 4,7 δυετερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Αν για κάποιους αυτά δεν είναι αρκετά, το προαιρετικό πακέτο R-Performance επιτρέπει την αύξηση της τελικής ταχύτητας στα 270 χλμ./ώρα και προσφέρει τα επιπλέον οδηγικά προφίλ, Special και Drift!

Το Golf R εξοπλίζεται με σπορ καθίσματα, πλήρως παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro, αγωνιστικό προφίλ οδήγησης που επιλέγεται από το κουμπί R στο τιμόνι.
Το νέο Golf R αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται από την Kosmocar-Volkswagen λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων.

Πηγή: autowebtv.gr

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close