Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

VOLKSWAGEN Golf R

Rheinmetall Lynx

Του Ηλία Ματζαβά

Αποκαλύφθηκε το πανίσχυρο VOLKSWAGEN Golf R. Ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, αφού διαθέτει δίλιτρο κινητήρα 320 ίππων, με μέγιστη ροπή 420 Nm, αλλά και τετρακίνηση 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring για δυναμικό έλεγχο κατανομής της ροπής, ανεξάρτητα στους πίσω τροχούς. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων (DSG).
Φυσικά οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 4,7 δυετερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Αν για κάποιους αυτά δεν είναι αρκετά, το προαιρετικό πακέτο R-Performance επιτρέπει την αύξηση της τελικής ταχύτητας στα 270 χλμ./ώρα και προσφέρει τα επιπλέον οδηγικά προφίλ, Special και Drift!

Το Golf R εξοπλίζεται με σπορ καθίσματα, πλήρως παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro, αγωνιστικό προφίλ οδήγησης που επιλέγεται από το κουμπί R στο τιμόνι.
Το νέο Golf R αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται από την Kosmocar-Volkswagen λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων.

Πηγή: autowebtv.gr

Tags

Related Articles

Back to top button
Close