Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Βελτιωμένο SARISA SRS-1A παρουσίασε η SAS Technology στην EDEX 2021

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με κύριο έκθεμά της την μη επανδρωμένη εναέρια πλατφόρμα SARISA, η ελληνική SAS Technology συμμετέχει στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού EDEX 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου στο Κάιρο.

Ειδικότερα η έκδοση SRS-1A που φέρει οπλισμό και μπορεί να προσφέρει εγγύς αεροπορική υποστήριξη σε τμήματα πεζικού, αυτή την φορά παρουσιάσθηκε με δύο διδύμους φορείς εκτοξεύσεως ρουκετών HYDRA των 2,75 ιντσών αναρτημένους ως οπλικό φορτίο. Αναδεικνύονται έτσι τα περιθώρια εξελίξεως του συστήματος, καθώς στην έκθεση DEFEA 2021 στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο, το SRS-1A είχε παρουσιασθεί με έναν δίδυμο φορέα ρουκετών.

Επιπλέον, το προϊόν διακρίνεται πλέον από νέα σχεδίαση σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσιάσθηκε στην Αθήνα, ως προς την αντικατάσταση της ατράκτου από κατασκευή με μεταλλικό σκελετό που ήταν στην πρωτότυπη, στην πολύ ελαφρύτερη και δομικά ισχυρότερη δομή Carbon Fiber Composite Monocoque. Η αλλαγή αυτή, προφανώς επέτρεψε την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου, το οποίο σημαίνει ότι επαυξήθηκε η ισχύς πυρός και η επιχειρησιακή αξία του SRS-1A.

Το SRS-1A προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, εξαιτίας της εμφανούς πρωτοτυπίας του ως προς την ισχύ πυρός που ενσωματώνει, την οποία κατάφεραν οι Έλληνες μηχανικoί στην συγκεκριμένη κατηγορία μη επανδρωμένων εναερίων πλατφορμών.

Μια πρόταση για τα ΕΑΣ – Ανάπτυξη νέων προϊόντων για τον Ελληνικό Στρατό

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close