Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ενημερωτική επίσκεψη της αμερικανικής DEVCOM στην Lambda Automata

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Επίσκεψη στην ελληνική εταιρεία Lambda Automata, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Διοικήσεως Αναπτύξεως (DEVCOM) του Στρατού των ΗΠΑ. Στην επίσκεψη, τα στελέχη της ελληνικής εταιρείας ενημέρωσαν τους ξένους επισκέπτες για τις δραστηριότητες, τα προϊόντα που έχουν αναπτύξει, αυτά που βρίσκονται υπό ανάπτυξη και τα μελλοντικά σχέδιά τους, που επεκτείνονται και εκτός συνόρων.

Η ελληνική start up υψηλής τεχνολογίας, συμπληρώνει διετή δραστηριοποίηση στον αμυντικό τομέα κι εμπλέκεται στην δημιουργία αυτόνομων συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και Ασφάλεια κρίσιμων υποδομών. Το ενδιαφέρον που επέδειξε ήδη η συγκεκριμένη υπηρεσία του Στρατού των ΗΠΑ, είναι ενδεικτική του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και των διαδικασιών προσεγγίσεως εταιρειών που παρουσιάζουν αξιόλογη δυναμική.

Η DEVCOM ή Διοίκηση Αναπτύξεως Ικανοτήτων Μάχης, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, είναι η πρώην Διοίκηση Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής (RDECOM) με αποστολή την δημιουργία, ολοκλήρωση και παράδοση λύσεων νέων δυνατοτήτων τεχνολογίας στον Στρατό των ΗΠΑ, που κατά βάση προορίζονται για τον μαχητή, σε τρία πεδία: την ενδυνάμωση ικανοτήτων, την ελάφρυνση έργου και την προστασία.

Η επίσκεψη στην Lambda Automata έγινε στο πλαίσιο της αναζητήσεως εταιρειών που αναπτύσσουν τεχνολογίες που κρίνεται ότι ενδιαφέρουν τον Στρατό των ΗΠΑ. Η αναζήτηση αφορά τεχνολογίες με βάση ορίζοντα δεκαετίας για την απόδοση χειροπιαστού αποτελέσματος.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η Lambda Automata ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση νέας χρηματοδοτήσεως ύψους 6 εκατ. €. Με αυτήν, θα ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση από κυβερνητικούς φορείς και η επέκταση λειτουργιών των προϊόντων της εταιρείας.

Αυτόνομα συστήματα επιτηρήσεως από την Lambda Automata στην DEFEA 2023

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close