Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

TOYOTA Yaris Cross

Του Ηλία Ματζαβά

To Yaris, το πιο πιο επιτυχημένο τα τελευταία χρόνια μοντέλο της ελληνικής αγοράς, αποκτά μια πιο… περιπετειώδη έκδοση. Την Cross. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό SUV. Έχει το ίδιο μεταξόνιο με το γνωστό Yaris, (2,56 μέτρα), αλλά είναι 2,4 εκατοστά μακρύτερο, ψηλότερο και φαρδύτερο κατά 9 και 2 εκατοστά αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη, κατά 3 εκατοστά, είναι και η απόσταση από το έδαφος. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 390 λίτρα.

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζει το Yaris Cross είναι η διαθεσιμότητά του με ευφυές σύστημα τετρακίνησης, μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία του για hybrid electric μοντέλο.

Το AWD-i , ως ηλεκτρικό, είναι μικρότερο σε διαστάσεις και ελαφρύτερο από τα αντίστοιχα μηχανικά συστήματα AWD, κάτι που εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 από οποιονδήποτε all-wheel drive ανταγωνιστή του στην κατηγορία του.

Το σύστημα κατανέμει τη ροπή στον πίσω άξονα κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Σε κανονικές συνθήκες, το Yaris Cross χρησιμοποιεί εμπρόσθια κίνηση, αλλά όταν ανιχνεύονται συνθήκες χαμηλού συντελεστή πρόσφυσης, όπως σε βροχή, χιόνι ή άμμο, ενεργοποιείται αυτόματα η τετρακίνηση.

Το νέο Yaris διαθέτει ένα hybrid electric σύστημα κίνησης, το οποίο διαθέτει κινητήρα 1,5 λίτρων και αποδίδει 116 ίππους, έχοντας κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ. Το ΤΟΥΟΤΑ Yaris Cross αναμένεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο με τιμές που θα ξεκινούν από 17.300 ευρώ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close