Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Τα βίντεο Τούρκων και ΜΚΟ ανεβάζουν το ηθικό των Ελλήνων

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το τελευταίο διάστημα, οπτικοακουστικό υλικό που αποδεσμεύεται από τις τουρκικές Αρχές αλλά και ΜΚΟ, επιχειρεί να καταδείξει ότι στο Αιγαίο, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή επαναπροωθεί στην Τουρκία λαθρομετανάστες τους οποίους έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν για να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Τα βίντεο, υποτίθεται ότι ενοχοποιούν την Ελλάδα, επειδή δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη ευαισθησία για την ανθρώπινη ζωή. Και τα μικρά παιδιά όμως γνωρίζουν πλέον, ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα, δεν έχουν να κάνουν με ένα ανθρωπιστικής φύσεως θέμα. Ευρώπη και Ελλάδα δέχονται Υβριδική Επίθεση από τον Ερντογάν που με οπλοποιημένους τους λαθρομετανάστες, επιδιώκει αποσταθεροποίηση της Ελλάδος και εκβιασμό της ΕΕ, ώστε να τον στηρίξει οικονομικώς και πολιτικώς. 

Σε έναν βρώμικο πόλεμο όπως αυτόν, εάν δεν απαντήσεις αναλόγως, έχεις χάσει. Η Ελλάδα επί προηγουμένης κυβερνήσεως, αφέθηκε στην τύχη της και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Υπέρ των 100.000 λαθρομεταναστών έχουν συσσωρευθεί στην Ελλάδα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και οι Ευρωπαίοι κάνουν ότι δεν βλέπουν. Εφόσον αυτή είναι η αντιμετώπιση από εταίρους, ορθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να πολεμήσει στον βρώμικο πόλεμο της Τουρκίας, με τρόπους που μπορεί να φαίνονται εξεζητημένοι αλλά επί της ουσίας είναι απολύτως δικαιολογημένοι, θεμιτοί και αποτελεσματικοί.

Η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει διεθνή καταδίκη και αντιδράσεις εις βάρος της Ελλάδος. Το ίδιο και οι ΜΚΟ, που τα προηγούμενα χρόνια άνθισαν στο “ξέφραγο αμπέλι” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο FRONTEX ασφαλώς και θα “γνωμοδοτήσει” ότι υπάρχουν περιστατικά pushback από το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Και λοιπόν; Όταν είσαι κυρίαρχο Κράτος και υπερασπίζεσαι την ύπαρξή σου έναντι ξένης επιθέσεως, το μόνο που πρέπει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος σε έχει εκλέξει για να επιλύσεις και όχι να πολλαπλασιάσεις τα προβλήματά του.

Μέχρι σήμερα ο Έλληνας πολίτης παρακολουθούσε απρόθυμους κυβερνώντες να αδρανούν. Φυσικά, ένας εμπόλεμος σε Υβριδικό Πόλεμο, δεν βγαίνει να πανηγυρίσει και να διαφημίσει ότι επιστρέφει όπως έρχονται στην Τουρκία τις φουρνιές λαθρομεταναστών. Ένας εμπόλεμος, θα κοιτάξει να κάνει την δουλειά του όσο το δυνατόν πιο διακριτικά. Και αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ΕΛΑΣ και το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Στον πόλεμο είτε χάνεις, είτε κερδίζεις και η “ηθική” είναι κάτι σχετικό που μένει στην ζυγαριά της ιστορίας. Υπάρχει όμως πραγματική “ηθική” σε έναν Υβριδικό Πόλεμο; Τους λαθρομετανάστες δεν τους έχει οπλοποιήσει η Ελλάδα αλλά η Τουρκία. Η Ελλάδα τους… αφοπλίζει και σε τελική ανάλυση τους προστατεύει ως μάζες. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία είναι ο ηθικός αυτουργός. Οι Έλληνες απλώς αμύνονται.

Το πρόσφατο βίντεο λοιπόν από τουρκικό UAV, που φέρεται να ελήφθη στις 5 Ιουνίου, δείχνει υποτίθεται σκάφη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να αφαιρούν τον εξωλέμβιο κινητήρα μιας ελαστικής λέμβου με λαθρομετανάστες, την οποία εν συνεχεία ρυμουλκούν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Τότε εμφανίζεται το περιπολικό της φιλεύσπλαχνης τουρκικής ακτοφυλακής και “σώζει” τους λαθρομετανάστες, μοιράζοντας κρουασάν και νερό. Μέχρι τότε δεν έβλεπε τους φουκαράδες…

Οι Τούρκοι έχουν επιστρατεύσει και ξένα πρακτορεία ειδήσεων για να δείξουν τις “μαγκιές” της ακτοφυλακής τους και να τις βιντεοσκοπήσουν προκειμένου να δείξουν ότι “ελέγχουν” την κατάσταση. Στις 7 Μαρτίου είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο με τουρκική ακταιωρό που χτύπησε στην πρύμνη περιπολικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ το οποίο έπλεε στην περιοχή Κω. Στην Ελλάδα είχε προβληθεί κυρίως το βίντεο που είχε ληφθεί από το ελληνικό περιπολικό. Βίντεο όμως ελήφθη και από το τουρκικό περιπολικό, σε πλάνα του οποίου μάλιστα, διακρίνεται και μια δεύτερη κάμερα που λαμβάνει πλάνα, μέσα από τον θάλαμο διακυβέρνησης.

Ένα προσεκτικό μάτι μπορεί να διακρίνει ότι στην κάμερα διακρίνεται το λογότυπο του πρακτορείου REUTERS. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν περίπου να “διαφημίσουν” τις επικίνδυνες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν εναντίον ελληνικών σκαφών. Στις σχετικές επίσημες ελληνικές διαμαρτυρίες, δεν υπάρχει σοβαρή απάντηση. Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να αδιαφορεί και η ελληνική πλευρά για τα τουρκικά βίντεο “καταγγελίας” ψευδοουμανιστικού περιεχομένου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι η χώρα και η κυβέρνηση «θα πρέπει να ασχοληθεί πρώτα με τους Έλληνες». Αναμενόμενο ότι οι ανεύθυνοι και οι λαϊκιστές, όλη η ψευτοπροοδευτική αριστεράτζα με τα ΜΜΕ που την ακολουθούν αλλά και οι ΜΚΟ, θα ορμούσαν να “φάνε” τον υπουργό και την κυβέρνηση. Ασφαλώς και μια “άσχετη” μειοψηφία της κοινής γνώμης θα παρασυρθεί. Όμως για τον μέσο ενδιαφερόμενο αλλά δύσπιστο πολίτη, που έχει απογοητευθεί, λόγια όπως τα ανωτέρω του υπουργού αλλά και επίσημες κυβερνητικές τοποθετήσεις, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα εάν δεν συνοδεύονται από έργα. Κι εδώ έρχονται τα τουρκικά βίντεο και οι “έρευνες” βαλτών από τις ΜΚΟ, να του αποκαλύψουν μια άλλη εικόνα. Την εικόνα ότι η κυβέρνηση έχει δώσει αυστηρές εντολές στα Σώματα Ασφαλείας και τα στελέχη τους, προστατεύουν δυναμικά την χώρα και τον λαό. Τα βίντεο, δίνουν μια άλλη εικόνα, εύγλωττη, για πράγματα που για λόγους σκοπιμότητος δεν μπορούν να διακηρυχθούν επισήμως. 

Πιθανώς Ερντογάν και Ευρωπαίοι εταίροι να πίστευαν ότι ένας Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κάθεται και να τον “δουλεύουν”, αυτόν και έναν ολόκληρο λαό, με βρώμικη προπαγάνδα, χωρίς απάντηση. Σήμερα, αυτό που βλέπουμε είναι οι Τούρκοι να έχουν λυσσάξει που οι ελληνικές Αρχές επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία τους λαθρομετανάστες. Επίσης, κοινοτικοί αξιωματούχοι (όχι όμως ο πυρήνας αυτών) ψελίζουν κάποιες “καταγγελίες” ενώ ο FRONTEX πετάει το μπαλάκι για τα pushback στις ελληνικές Αρχές. Πως απαντούν οι τελευταίες; Διαψεύδουν. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Ναι λοιπόν, ποπ κορν και μπυρίτσα. Ο Έλληνας πολίτης περιμένει με ενδιαφέρον και άλλα τέτοια βίντεο. Ανεβάζουν το ηθικό, οι επίδοξοι λαθρομετανάστες αποτρέπονται ενώ οι ξένοι σχηματίζουν την εικόνα ότι στην χώρα υπάρχει σοβαρό Κράτος με αυστηρή πολιτική και ότι η “επίφοβη” Τουρκία μπορεί να “βρει τον δάσκαλό της”.

Από τον Έβρο στην Γιουτλάνδη

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close