Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σύμβαση της IAI στην IDE για σύστημα υβριδικής ενέργειας του BARAK MX

Rheinmetall Lynx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE), υπέγραψε συμβόλαιο με την Israel Aerospace Industries (IAI) για τη σχεδίαση και ανάπτυξη ενός προηγμένου Συστήματος Υβριδικής Ενέργειας & Κλιματισμού (Hybrid Energy & Climate Control System – HECCS) για την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας (Air & Missile Defense – AMD) BARAK MX.

Το σύστημα αυτό θα παρέχει μια πλήρως ενσωματωμένη αλλά αρθρωτή αρχιτεκτονική, ως κοινή λύση παροχής ενέργειας για διάφορες διαμορφώσεις εκτοξευτών και άλλων στοιχείων (όπως Κέντρα Διοίκησης & Ελέγχου) του συστήματος BARAK MX AMD.

Αυτή η σύμβαση αποτελεί αναγνώριση της κορυφαίας τεχνολογίας της IDE και της συνεχούς επένδυσης στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων λύσεων υβριδικής ενέργειας για απαιτητικές αμυντικές εφαρμογές που επιλύουν τις αδυναμίες των συμβατικών συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ισχύος.

Η σχεδίαση και ανάπτυξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της IDE, με έδρα στην Ελλάδα, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 200 μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης και διαφόρων ειδικοτήτων, με την παράδοση του πρωτοτύπου να έχει προγραμματιστεί για το 4ο τρίμηνο του 2024.

Νέα συμφωνία της MEVACO με την INTRACOM DEFENSE

Tags

Related Articles

Back to top button
Close