Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συμμετοχή της INTRACOM DEFENSE στην DSEi 2019 με μεγάλες προσδοκίες

Rheinmetall Lynx

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου την επιτυχή συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση “DSEi 2019”, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις Ασφάλειας και Άμυνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 10-13 Σεπτεμβρίου.

Τον εκθεσιακό χώρο της IDE επισκέφθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης, ο Στρατηγός Jones, Field Commander του Βρετανικού Στρατού, καθώς και άλλοι κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι διαφόρων χωρών. Το ιδιαίτερο βρετανικό ενδιαφέρον οφείλεται στα εντυπωσιακά αποτελέσματα από την συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας στην τελική φάση (Level C) της ασκήσεως Army Warfighting Experiment 2018 (AWE 2018), Autonomous Warrior (Land) πουα πραγματοποιήθηκε από 12 Νοεμβρίου μέχρι και 12 Δεκεμβρίου 2018 στην Αγγλία. Στο πλαίσιο αυτό, ενσωματώθηκε το υβριδικό σύστημα διαχειρίσεως ενέργειας GENAIRCON, σε τεθωρακισμένο όχημα μάχης Warrior FV510 TES, προσφέροντας περισσότερες από 20 ώρες συνεχούς «σιωπηλής» λειτουργίας (True Silent Watch) με πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα και με αυτοματοποιημένο τρόπο.

O Βρετανικός Στρατός εξετάζει την περίπτωση εγκαταστάσεως του GENAIRCON σε μερικές εκατοντάδες οχήματα Warrior, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναβαθμίσεως ικανοτήτων.

Στην DSEi, η IDE παρουσίασε το WiSPR Evolution, τη νέα εξελιγμένη IP έκδοση του διεθνώς επιτυχημένου συστήματος ενδοεπικοινωνίας οχημάτων WiSPR. Το WiSPR Evolution παρέχει πλήρη υποδομή CIS (Σύστημα Επικοινωνίας και Πληροφοριών) με ολοκληρωμένη δυνατότητα C4I, προηγμένες επιδόσεις και υψηλή προσαρμοστικότητα στις επιχειρησιακές και τεχνικές απαιτήσεις.

Επισημαίνεται ότι το περίπτερο της IDE τροφοδοτήθηκε σε συνθήκες αθόρυβης λειτουργίας (silent watch) καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης από το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της νέας υβριδικής γεννήτριας 20-40 kW (HGT20K) που έχει αναπτύξει η IDE, κάτι το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε στρατιωτικούς και βιομηχανικούς κύκλους.

Από τον παρελθόντα Ιούνιο, η ονομασία της εταιρείας μεταβλήθηκε από INTRACOM Defense Electronics σε INTRACOM DEFENSE, προκειμένου να τονισθεί η διεύρυνση του φάσματος δραστηριοτήτων στην ανάπτυξη αμυντικών προϊόντων, που ξεφεύγουν πλέον από τον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων αμιγώς.

Επιτυχία του υβριδικού συστήματος GENAIRCON στην άσκηση “Autonomous Warrior”

Tags

Related Articles

Back to top button
Close