Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχία του υβριδικού συστήματος GENAIRCON στην άσκηση “Autonomous Warrior”

H INTRACOM Defense Electronics (IDE) ανακοίνωσε την επιτυχή συμμετοχή της στην τελική φάση (Level C) του Army Warfighting Experiment 2018 (AWE 2018), Autonomous Warrior (Land) – τη μεγαλύτερη του είδους άσκηση που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα και η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 Νοεμβρίου μέχρι και 12 Δεκεμβρίου στο πεδίο ασκήσεων Salisbury Plain, στην Αγγλία (https://des.mod.uk/des-supports-autonomous-technology-trials-2/, https://www.army.mod.uk/news-and-events/events/awe-2018/).

Το AWE18 υπήρξε μια καινοτόμος διαδικασία, με στόχο την αξιολόγηση των τεχνολογιών σε Ρομποτικά και Αυτόνομα Συστήματα (RAS) για την αύξηση της επιβιωσιμότητας και την επίτευξη επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων στο πεδίο της μάχης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 172 προϊοντικές υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν παγκοσμίως, επιλέχθηκαν 25 εταιρίες με καινοτόμα, υψηλής τεχνολογίας προϊόντα.

Οι κορυφαίες εταιρίες, προσκεκλημένες από τον Βρετανικό Στρατό, διέθεσαν τον εξοπλισμό τους για να δοκιμαστεί στα πιο σκληρά περιβάλλοντα προσομοίωσης. Η αποκορύφωση της άσκησης “Autonomous Warrior”, μιας αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης με διάρκεια ενός έτους, ήταν να χρησιμοποιηθούν τα τεχνικά ώριμα και με τις μεγαλύτερες προοπτικές προϊόντα σε μια ποικιλία επιχειρησιακών σεναρίων από κοινού από βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Η IDE συνεργάστηκε στενά με τη Μονάδα Τεθωρακισμένων Δοκιμών & Αναπτύξεως (Armored Trials & Development Unit) του Βρετανικού Στρατού και ενσωμάτωσε το υβριδικό σύστημα GENAIRCON, ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, σε τεθωρακισμένο όχημα μάχης Warrior FV510 TES. Κατά τη διάρκεια του AWE18, το GENAIRCON απέδειξε τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματά του ως αυτόνομο σύστημα τροφοδοσίας και διαχείρισης οχημάτων, προσφέροντας πάνω από 20 ώρες συνεχούς «σιωπηλής» λειτουργίας (True Silent Watch) με πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα και με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Το GENAIRCON συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της συμβολής του στην επιβιωσιμότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας του οχήματος υπό θερμική και ακουστική σιγή. Το σύστημα επίσης διακρίθηκε για τη δυνατότητα του να χρησιμοποιείται παράλληλα και ως κέντρο παροχής ενέργειας στο πεδίο (“Field Energy Hub”) τροφοδοτώντας άλλα οχήματα και διάφορες φορητές συσκευές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Autonomous Warrior», το διήμερο 10-12 Δεκεμβρίου αφιερώθηκε στα ΜΜΕ και τους VIP, δίνοντας την ευκαιρία σε επισήμους Υπουργείων Άμυνας και σε αντιπροσωπείες χωρών – μελών του ΝΑΤΟ να δουν στο πεδίο μάχης τα συστήματα που αξιολογήθηκαν κατά τη διάρκεια του AWE18. Το υβριδικό σύστημα GENAIRCON συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, σαν άμεσα διαθέσιμο σύστημα που βελτιώνει τις δυνατότητες των οχημάτων και μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες πλατφόρμες.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close