Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Συμβάν Mirage 2000-5: όλα καλά!

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 1 Ιουλίου και περί ώρα 13.46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης από εκπαιδευτική πτήση μαχητικού Mirage 2000-5Mk2, η ιπτάμενος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα επιτυχώς.

Αιτία ήταν η εμφάνιση ανομοιόμορφης πέδησης αριστερού σκέλους, όπως ανέφερε πριν την εκτίναξη η ιπτάμενη, που χωρίς κάποιο πρόβλημα, μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ για προληπτικούς λόγους και μόνο, κατά τα συνήθη. Το μαχητικό, μετά την εγκατάλειψη, εξήλθε του διαδρόμου στρέφοντας προφανώς δεξιά, με αποτέλεσμα το δεξί σκέλος να υποστεί μικρές ζημιές. Καθώς δεν υπήρξε οποιαδήποτε σύγκρουση ή εμφάνιση φωτιάς, το αεροπλάνο της 331 Μοίρας αναμένεται να επιστρέψει στην ενέργεια σύντομα, μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων και των επισκευών από την Μοίρα Συντήρησης Βάσης της 114 ΠΜ.

Η Martin Baker, κατασκευάστρια των εκτινασσόμενων καθισμάτων, κατέγραψε το συμβάν σε σχετική της ανάρτηση στο Χ, αναφέροντας ότι η επιτυχής χρήση του Martin-Baker F10QA σηματοδοτούσε το υπ’ αριθμόν 7.724 περιστατικό διασώσεως ζωής ιπταμένου στο μητρώο της εταιρείας. 

Αναμονή του ΟΚ από ΗΠΑ για Rampage – Τον JASSM-ER αφορά η αποδέσμευση

 

Related Articles

Back to top button