Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Στο εξωτερικό ταξιδεύουν ελληνικοί πυροσωλήνες για διεθνή διαγωνισμό

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

To ταξίδι για το εξωτερικό έλαβε ένα προϊόν που αναπτύχθηκε από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, προκειμένου να δοκιμαστεί στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για τον Πυροσωλήνα Πυροβολικού Πολλαπλών Επιλογών (HK-MOFA) που ανέπτυξε η εταιρεία Hellenic Instruments και συγκαταλέγεται στις τρεις τελικές υποψηφιότητες σε διεθνή διαγωνισμό μεγάλης χώρας. Το φορτίο των 1.000 πυροσωλήνων, φορτώθηκε στις 18 Μαρτίου στο λιμάνι του Λαυρίου για να μεταφερθεί στον προορισμό του, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω δοκιμές και αξιολόγηση. H διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει διάστημα ενός έτους περίπου.

Το φορτίο περιλαμβάνει 1.000 πυροσωλήνες κρουστικούς, χρονικούς και προσεγγίσεως, για βλήματα 105, 130 και 155 mm πυροβολικού. Η ελληνική προσφορά θεωρείται η πιο ανταγωνιστική από οικονομικής απόψεως και υπάρχουν θετικές προοπτικές για την επικράτησή της σε αυτόν τον διαγωνισμό που αφορά την μεγαλύτερη ποσότητα πυροσωλήνων που πρόκειται να παραγγελθεί παγκοσμίως, αφού πρόκειται για μερικά εκατομμύρια κομμάτια!

Οι μηχανικοί της Hellenic Instruments ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη του πυροσωλήνα με τις τελικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 αλλά οι διαδικασίες προς εξαγωγή της ζητούμενης αρχικής μερίδος για τον διαγωνισμό καθυστέρησαν, λόγω των περιοριστικών μέτρων παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Προμήθεια ελληνικών drone από την ALTUS LSA για τον Ελληνικό Στρατό

Tags

Related Articles

Back to top button
Close