Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σκοπευτικές συσκευές λέιζερ LM-LowProfile παραλαμβάνει ο Πορτογαλικός Στρατός

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η γερμανική Rheinmetall ανακοίνωσε την έναρξη παραδόσεως στον Πορτογαλικό Στρατό συσκευών λέιζερ LM-LowProfile που προσαρμόζονται σε ατομικό οπλισμό. Οι παραδόσεις εκτελούνται στο πλαίσιο συμβάσεως που ανατέθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και αφορούν 1.500 συσκευές, παραδοτέες σε τρεις παρτίδες μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Η συσκευή λέιζερ LM-LowProfile αναπτύχθηκε από την Rheinmetall Soldier Electronics για προσαρμογή σε ατομικό οπλισμό του στρατιώτη αλλά είναι δυνατο να προσαρμοσθεί σε διάφορες κατηγορίες φορητών όπλων. Με βάρος 160 γραμ. και μήκος 85 χιλ., τροφοδοτείται από μπαταρία CR123 και προσαρμόζεται σε τυπικές βάσης Picatinny συνήθως πλευρικώς, ώστε να μην παρεμβάλλεται στην σκοπευτική ευθεία. Η συσκευή είναι αδιάβροχη για βάθη μέχρι 30 μέτρων ή για παραμονή στο νερό μέχρι 2 ώρες.

Το LM-LowProfile εκπέμπει ορατή και υπέρυθρη ακτίνα λέιζερ για κατάδειξη στόχων, καθώς και εστιαζόμενη πηγή υπέρυθρου καταυγαστήρα. Η χρηστικότητα συμπληρώνεται στην περίπτωση προσθήκης τακτικού φακού με την συσκευή. Της επιλογής από τον Πορτογαλικό Στρατό, προηγήθηκε συγκριτική αξιολόγηση με άλλες ανταγωνιστικές συσκευές, όπου η συσκευή της Rheinmetall επικράτησε στα σημεία της εργονομίας και αποδόσεως. Πλεονέκτημα επίσης θεωρήθηκε ότι ως ευρωπαϊκό προϊόν, δεν υπόκειται σε περιορισμούς της αμερικανικής νομοθεσίας για εξαγωγές.

O Πορτογαλικός Στρατός παρέλαβε τον Αύγουστου του 2020 την πρώτη παρτίδα 1.000 τυφεκίων SCAR-L STD των 5,56 mm από σύμβαση που αφορά συνολικώς 11.000 τυφέκια.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close