Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Προχωρά η μεγάλη προμήθεια NVG της THEON SENSORS στην Ελβετία

Η ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι στα πλαίσια της συνεργασίας με τη γαλλική SAFRAN VECTRONIX AG που αφορά την προμήθεια νέων οργάνων νυκτερινής όρασης και αναβάθμιση υπαρχόντων συστημάτων προς τις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις, το σχετικό πρόγραμμα εγκρίθηκε από το ελβετικό Κοινοβούλιο.

Το εγκριθέν πρόγραμμα αφορά στην ανάθεση προμήθειας ύψους 187 εκατ. ελβετικών φράγκων για ηλεκτρο-οπτικά συστήματα προς τις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκ των οποίων τα περίπου 100 εκατ. ελβετικά φράγκα αφορούν προϊόντα που θα κατασκευαστούν από την κοινοπραξία ΤΗΕΟΝ SENSORS και SAFRAN VECTRONIX.

Πιο συγκεκριμένα, η ΤΗΕΟΝ SENSORS αναλαμβάνει την παράδοση 8.385 νέων δικύαλων νυκτερινής όρασης τύπου NYX και την αναβάθμιση 5.700 ήδη υπαρχόντων οργάνων νυκτερινής όρασης. Το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας αναφέρεται στην παράδοση νέων οργάνων, και δη στην πιο πρόσφατη έκδοση του δίκυαλου ΝΥΧ, που θεωρείται το πλέον “best seller” night vision στην παγκόσμια αγορά. Για το ελβετικό συμβόλαιο, το παρεχόμενο από τη ΤΗΕΟΝ σύστημα θα συναρμολογηθεί από τη VECTRONIX στην Ελβετία, όπως προβλέπει η ελβετική νομοθεσία περί αντισταθμιστικών για τον κύριο ξένο υποκατασκευαστή (τη ΤΗΕΟΝ SENSORS στην προκειμένη περίπτωση). Το στάδιο της συναρμολόγησης στην Ελβετία θα γίνει από μηχανικούς τόσο της THEON SENSORS, όσο και της SAFRAN VECTRONIX, ενώ η ΤΗΕΟΝ θα παρέχει όλη την τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη για το τελικό στάδιο της συναρμολόγησης.

Παράλληλα, η ΤΗΕΟΝ SENSORS ολοκληρώνει τις παραδόσεις προς τον Γερμανικό Στρατό και συγκεκριμένα 1.700 δικύαλων ΝΥΧ για οδηγούς οχημάτων, καλύπτοντας τις ανάγκες νυκτερινής οδήγησης και 906 δικύαλων για τις Ειδικές Δυνάμεις της Γερμανίας (KSK). Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ κ. Βασίλειος Σαββαΐδης: «H συμφωνία αυτή, που υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2018 αποτελεί σημαντική επιτυχία για μία ελληνική εταιρία να διεισδύσει στην ανταγωνιστική και απαιτητική αγoρά της Γερμανίας, όπου τα προϊόντα οφείλουν να είναι άκρως ανταγωνιστικά και να τηρούν προδιαγραφές αρίστης ποιότητας».

Tags

Related Articles

Back to top button
Close