Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε έρχονται τα πρώτα Marder 1A3;

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 14 Ιουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Θεμάτων, Εργασίας, Μεταφορών και Ψηφιοποίησης του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Δρ. Μπερντ Άλτουσμαν, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Rheinmetall, που θεωρείται σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης του κρατιδίου, σε συνδυασμό με τις περίπου 2.550 θέσεις εργαζομένων που εξασφαλίζει.

Η είδηση ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψε, προήλθε από την ενημέρωση που έκανε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας Άρμιν Πάππεργκερ στον υπουργό, όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών επαναφοράς σε ενέργεια των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Marder, που σχετίζονται με συμφωνία ανταλλαγής με την Ελλάδα για την ενίσχυση της Ουκρανίας με πολεμικό υλικό. Σύμφωνα με την ενημέρωση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, περί τα 30 οχήματα θα είναι έτοιμα για παράδοση. 

Στις 8 Ιουλίου επέστρεψε στην Ελλάδα η τριμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που είχε μεταβεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ούντερλους, προκειμένου να επιθεωρήσει εκεί τα Marder και έμεινε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη με την άψογη κατάσταση στην οποία τα βρήκε. Φωτογραφίες από την επιθεώρηση των Ελλήνων αξιωματικών, παρουσιάζονται με αυτή την ευκαιρία.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις εργασίες σε 7 οχήματα (εάν ληφθεί υπ’ όψιν φωτογραφία με τον υπουργό Άλτουσμαν έξω από το μεγάλο υπόστεγο), πράγμα που σημαίνει ότι, λαμβανομένων υπ’ όψιν των ανωτέρω δηλωθέντων, θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εργασιών. Η δήλωση, προσφέρει ενδεχομένως μια πιθανολόγηση για τον χρόνο ανταλλαγής με την Ελλάδα των πρώτων παρτίδων ΤΟΜΑ Marder 1A3 και BMP-1. 

Έκπληξη στα Marder 1A3: Φέρουν θερμικό σκοπευτικό πυροβολητή 3ης γενιάς!

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close