Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι εξελίξεις του EFA GROUP σε συνέντευξη του προέδρου της

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κρίστιαν Χατζημηνά, Προέδρου του EFA GROUP και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), φιλοξένησε στις 21 Μαΐου το iefimerida.gr. Στην συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον Άγγελο Μόσχοβα, ο κ. Χατζημηνάς ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τις τελευταίες εξελίξεις του Ομίλου και ανταποκρίθηκε ως εξής:

Είμαστε ένας ελληνικός Όμιλος εταιριών, με παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και παραγωγή στην Ελλάδα λογισμικού και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας. Η ιστορία του Ομίλου μας ξεκίνησε πριν από 25 σχεδόν χρόνια, μέσα στα οποία καταφέραμε να έχουμε εξαγωγές σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, να ιδρύσουμε γραφεία στο Κέμπεν (Γερμανία), Άμπου Ντάμπι, Σιγκαπούρη και γραμμές συμπαραγωγής των προϊόντων μας σε Μέση και Άπω Ανατολή. Ευελπιστούμε φέτος να φθάσουμε συνολικά, για τα τελευταία 10 χρόνια, τα 500€ εκατ. σε εξαγωγές ελληνικής σχεδίασης προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα μας.

Τολμήσαμε να αποβιβαστούμε πριν από 2 μήνες και στη μεγάλη αγορά της Αμερικής μέσα από την ίδρυση της THEON SENSORS USA Inc. με έδρα το Άρλινγκτον – Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Αξιοποιώντας την πολύχρονη παγκόσμια εμπειρία μας στο τομέα των διεθνών βιομηχανικών συνεργασιών, τολμάμε μέσα από την ίδρυση νέων εταιριών σε πολύ καίρια σημεία του πλανήτη να κάνουμε πράξη αυτά που πρεσβεύουμε, να μην εστιάζουμε μόνο σε απλές εξαγωγές, αλλά να αποβιβαζόμαστε στο εξωτερικό με επενδύσεις, ίδρυση εταιριών, δημιουργία συμπαραγωγών και στρατηγικών συνεργειών. Το αποτέλεσμα ήταν να πετύχουμε μια σύγχρονη ελληνική πρωτιά,  εφόσον για πρώτη φορά μια ελληνική αμυντική βιομηχανία έφθασε να είναι πρώτη στον κόσμο, στον τομέα της (σε όργανα νυχτερινής όρασης, ενώ έπονται και τα όργανα θερμικής απεικόνισης). Ελπίζουμε σύντομα να τα καταφέρουμε το ίδιο και με την άλλη ελληνική εταιρία του Ομίλου μας, τη SCYTALYS.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή ο Όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία περαιτέρω επέκτασης των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων εισερχόμενοι ταυτόχρονα στο βιομηχανικό τομέα της ασφάλειας μέσα από μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες που θα ανακοινωθούν στο άμεσα προσεχές χρονικό διάστημα και θα αφορούν τις εταιρίες THEON SENSORS, EFA VENTURES και SCYTALYS.

Η κεντρική ιδέα των νέων μας κινήσεων είναι η επαναβιομηχανοποίηση, όπου από το στάδιο της παροχής υπηρεσιών περνάμε πλήρως στο στάδιο βιομηχανικών και καινοτόμων εφαρμογών πάντα με βάση μας την Ελλάδα“.

https://www.iefimerida.gr/oikonomia/kristian-hatziminas-proedros-eene-group

Tags

Related Articles

Back to top button
Close