Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑ

Επαφές Δένδια με ακαδημαϊκούς στις ΗΠΑ για ναυπηγοτεχνολογικά θέματα

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα, για ενημέρωση επί ναυπηγοτεχνολογικών θεμάτων και με έμφαση στην μη επανδρωμένες πλατφόρμες, είχε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή στις ΗΠΑ. Σχετική ανακοίνωση Τύπου, ανέφερε συγκεκριμένα:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 12 Απριλίου, επισκέψεις σε κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια στη Βοστώνη, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. Σε σειρά συναντήσεων με διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για ζητήματα παγκόσμιου, ευρωπαϊκού και ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς και για την εφαρμογή της «Ατζέντας 2030» στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στην καινοτομία και την τεχνολογία στον κόσμο, το MIT (Massachusetts Institute of Technology). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Νίκος Δένδιας είχε εξαιρετικά χρήσιμες συζητήσεις με Έλληνες ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου για θέματα Μηχανικής, Τεχνολογίας και Ναυπηγικής, εστιάζοντας στη νέα εποχή που η Ελλάδα σχεδιάζει για το Πολεμικό της Ναυτικό.

Ειδικότερα, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Καθηγητή Μιχάλη Τριανταφύλλου, Διευθυντή του MIT Sea Grant, τον Καθηγητή Θεμιστοκλή Σαψή, Διευθυντή του Center for Ocean Engineering, και τον Πλοίαρχο και Καθηγητή Ναυπηγικής Anrew J. Gillepsy. Επίσης, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Εργαστήριο Battelle Autonomy του Πανεπιστημίου (MIT Sailing Pavillion) και να ενημερωθεί από τον επιστημονικό ερευνητή Michael Benjamin για τις εκπληκτικές δυνατότητες των αυτονόμως κινουμένων στη θάλασσα και κάτω από αυτήν, καθώς η θωράκιση με τα συγκεκριμένα μέσα και η κατασκευή τους και στην Ελλάδα, είναι μια από τις προτεραιότητες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».

Μια άποψη για την επιλογή των νέων φρεγατών του ΠΝ

Tags

Related Articles

Back to top button
Close