Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ενημέρωση Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΒ για δημοσίευμα του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 17 Ιανουαρίου 2024, μας επιδόθηκε διαμαρτυρία – δήλωση του κ. Δημητρίου Παπακώστα, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΒ, για δημοσίευμα του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ της 7ης Ιανουαρίου 2024. Δημοσιεύουμε ευχαρίστως αυτούσιο όλο το περιεχόμενο, όπως μας ζητείται, με σχόλιό μας στο τέλος.

“Είμαι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ. Την 7/1/2024 περιήλθε σε γνώση μου το αυθημερόν δημοσίευμά σας, δια του οποίου υιοθετείτε και αναπαράγετε συκοφαντικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπό μου πληροφορίες. Ειδικότερα αναφέρεστε σε μία “εξώδικη ενημέρωση” μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ της ΕΑΒ, τα οποία δεν κατονομάζετε. Η “ενημέρωση” αυτή απευθύνεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον Άρειο Πάγο, στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το περιεχόμενο της “ενημέρωσης” αυτής τυγχάνει ρυπαρό, βδεληγμιαίο και συκοφαντικό ως προς τα συμπεράσματά του. Κατά απλή αντιπαραβολή συμπίπτει λεκτικά με ένα λιβελλογράφημα που εισήγαγαν στο ΔΣ της ΕΑΒ τρία μη εκτελεστικά μέλη του, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις για τις έωλες κατηγορίες που περιέχονταν σε αυτό. 

Πριν υιοθετήσετε και αναπαράγετε δημοσίως στην ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο τα ανωτέρω, οφείλατε κατά το νόμο και το δημοσιογραφικό σας καθήκον να ελέγξετε κατά πόσον ευσταθούν οι κατηγορίες προς το πρόσωπό μου. 

Περαιτέρω αναφέρετε επί λέξει ότι «μέχρι και σήμερα όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε γραπτή απάντηση – ενημέρωση, όπως έχει ζητηθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο». Οι πληροφορίες που επικαλείστε όμως αποδεικνύονται ανύπαρκτες διότι απλώς δεν τις αναζητήσατε. Δεν επικοινωνήσατε μαζί μου, ώστε να έχετε την άποψή μου, ούτε προφανώς με τον Πρόεδρο του ΔΣ, ο οποίος σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό συγκαλεί τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, προεδρεύει και διευθύνει τις εργασίες αυτού, ώστε να αναζητήσετε την αλήθεια. Αν το είχατε πράξει αυτό ως οφείλατε, θα μαθαίνατε ότι το ΔΣ στο οποίο αναφέρεστε δεν διεξήχθη λόγω μη επίτευξης απαρτίας. Περαιτέρω θα αποφεύγατε την δημοσίευση της ψευδούς πληροφορίας ότι δεν παρείχα γραπτή απάντηση, την οποία υπέβαλα μάλιστα, όχι μόνο προς τα αιτούντα μέλη του ΔΣ αλλά προς τον Πρόεδρο του ΔΣ, σε όλα τα Μέλη ΔΣ, και τη γραμματεία ΔΣ, καθώς αφορούσε στο πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της εν λόγω Συνεδρίασης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Πρακτικού αυτής, η οποία τελικώς λόγω μη επίτευξης απαρτίας, σύμφωνα με το Καταστατικό και το Νόμο ματαιώθηκε. Επισημαίνεται δε, ότι η γραπτή απάντηση κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα και στο Υπουργείο Οικονομικών (ΜΑΔΚΑΕΣ).

Επειδή, τυγχάνω αυξημένης κοινωνικής εκτίμησης και επαγγελματικής και επστημονικής αποδοχής ως διευθυντικό στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στην ΕΔΑ Αττικής και στην ΕΑΒ, στις οποίες επί δεκαετίες επιτέλεσα σημαντικό έργο ενεργώντας πάντοτε με εντιμότητα και διαφάνεια.

Επειδή, διατελώ διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ από το 2020 και έχω επιτελέσει μετρήσιμο έργο το οποίο συνίσταται στην επαναφορά της εταιρείας στην κερδοφορία, στην σύναψη σημαντικών διεθνών συμφωνιών επωφελών για την αμυντική βιομηχανία της χώρας και στην ανάπτυξη της εταιρείας ως προς την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών με παρακαταθήκη την ολοκλήρωση ενός υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου και την μελέτη για δύο επόμενα. 

Επειδή, προσβάλλατε βάναυσα την προσωπικότητα μου καθώς από έλλειψη της προσοχής που οφείλατε και μπορούσατε να καταβάλετε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας, δεν προβήκατε στην εξακρίβωση της αλήθειας των δυσφημιστικών γεγονότων πριν από τη δημοσίευση. Αντιθέτως, αν και γνωρίζατε ως εκ της ιδιότητας σας το συκοφαντικό και προσβλητικό περιεχόμενο του δημοσιεύματος, πριν αυτό δημοσιευθεί, εντούτοις κρίνατε και επιτρέψατε την δημοσίευσή του, αποδεχόμενοι με τον τρόπο αυτό την προσβολή της προσωπικότητας μου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩ

Την δημοσίευση εντός δύο ημερών από την επίδοση της παρούσας ολόκληρου του περιεχομένου αυτής στο site σας με τα ίδια στοιχεία και με την ίδια ακριβώς έκταση του αρχικού δημοσιεύματος. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων, αφενός για την ποινική αποδοκιμασία της παράνομης πράξης σας και αφ’ ετέρου για την αποζημίωση μου για την ηθική βλάβη που μου προκάλεσε η πράξη αυτή. 

Αθήνα 08.01.2024

Ο εξωδίκως δηλών και καλών 

Δημήτριος Παπακώστας”

 

Ευχαριστήσουμε τον κ. Παπακώστα για την ενημέρωσή του με αυτή την διαμαρτυρία – δήλωσή του. Δεχόμαστε φυσικά ότι, όπως υποστηρίζει, έχει απαντήσει – ενημερώσει γραπτώς στα ερωτήματα που του έχουν ζητηθεί από το ΔΣ της ΕΑΒ και απολογούμαστε για το συγκεκριμένο σημείο της λάθος ενημέρωσής μας. Δεν μας κοινοποίησε την γραπτή απάντησή του προς το ΔΣ της ΕΑΒ, την οποία θα δημοσιεύαμε ευχαρίστως προς ενημέρωση των αναγνωστών. Ανεξαρτήτως αυτού, γεγονός παραμένει ότι τελικώς τρία μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ, προέβησαν στην 6σέλιδη καταγγελία της 28ης Δεκεμβρίου 2023, μέρη της οποίας απλώς παραθέσαμε συνοπτικώς. Αν μη τι άλλο, αυτή η εξέλιξη αποτελεί σημαντική είδηση, την οποία απλώς καταγράψαμε, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι υιοθετούμε το περιεχόμενο, και χωρίς δικές μας κρίσεις.

 

 

 

 

Related Articles

Back to top button
Close