Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Νέα σύμβαση της Raytheon στην IDE για τον πύραυλο ESSM Block 2

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σημερινή ανακοίνωση της INTRACOM DEFENSE, γνωστοποίησε την ανάληψη νέας συμβάσεως σχετικής με την παραγωγή του πυραύλου ESSM Block 2:

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοινώνει την ανάθεση νέας σύμβασης από την Raytheon Missiles & Defense, ύψους 10,2 εκ. USD που αφορούν στην παραγωγή ηλεκτρονικών υποσυστημάτων του πυραύλου ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile) Block-2.

Με αυτή την νέα ανάθεση, η IDE επεκτείνει την επιτυχημένη συνεργασία της με τη Raytheon στο πρόγραμμα συνεργασίας ESSM του NATO.

Η εξέλιξη σχετίζεται προφανώς με την ανάληψη από την Raytheon στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 τροποποιητικής συμβάσεως ύψους 55,47 εκατ. $ (με προαιρέσεις ύψους μέχρι 22,76 εκατ. $) από την Ναυτική Διοίκηση Συστημάτων Θαλάσσης του Ναυτικού των ΗΠΑ, προς κάλυψη απαιτήσεων της γραμμής παραγωγής πλήρους ρυθμού του ESSM Block 2. Η σύμβαση αυτή αφορά την κάλυψη απαιτήσεων του Ναυτικού των ΗΠΑ και συμμαχικών ναυτικών (Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Καναδάς, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία) στο πλαίσιο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Seasparrow. Η σύμβαση θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2025 και όπως είχε ανακοινωθεί, μερίδιο εργασίας θα εκτελεσθεί σε Αυστραλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά, Νορβηγία, Ολλανδία, Τουρκία. Το μερίδιο της IDE βάσει αυτών, προκύπτει εκ των ανωτέρω, ότι ανέρχεται σε 10,2 εκατ. $.

Related Articles

Back to top button