Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Επισκέψεις ξένων στην DEFEA 2021

Rheinmetall Lynx

Κλιμάκιο Γάλλων βουλευτών και γερουσιαστών επισκέφθηκαν την DEFEA 

Με αφορμή την διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA- Defence Exhibition Athens, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13-15 Ιουλίου, κλιμάκιο Γάλλων βουλευτών και γερουσιαστών επισκέφθηκαν την Ελλάδα.

Εκτός από την επίσκεψή τους στην έκθεση, οι κοινοβουλευτικοί έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους Έλληνες ομολόγους τους, ειδικότερα με τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του κ. Γκιουλέκα.

Οι γερουσιαστές έγιναν, επίσης, δεκτοί από τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού πρέσβη Ελένη Σουρανή.

Στη DEFEA έξι αντιπρόεδροι της Lockheed Martin

“Μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε επαφές και με την ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, να συνεχίσουμε τον παραγωγικό διάλογο με τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες αλλά και με μια πλειάδα άλλων επισήμων αντιπροσωπειών που έσπευσαν στην Αθήνα για την Έκθεση”. 

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Προγραμμάτων της Lockheed Martin Aeronautics, Dennys Plessas, ένας από τους έξι Αντιπροέδρους του σημαντικού αυτού Ομίλου που βρέθηκαν στην DEFEA.  Μαζί του ήταν οι Tim Cahill – Senior Vice President, Global Business Development, Lockheed Martin International, Jonathan Hoyle – Vice President, International General Manager, Lockheed Martin International, Randy Howard – Vice President, Global Pursuits, Lockheed Martin Aeronautics, Jon Rambeau – Vice President, General Manager, Lockheed Martin Rotary and Mission Systems και Tom Rowden – Vice President, Business Development Analysis, Lockheed Martin Rotary and Mission Systems.

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Ρουάντα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΔ της Ρουάντα πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens.

O Αρχηγός ΓΕΕΔ της Ρουάντα επισκέφθηκε, επίσης, την Σχολή Ικάρων ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Ελλάδας και της Ρουάντα, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η διατήρηση των οποίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών.

Η επόμενη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης DEFEA – Defence Exhibition Athens θα πραγματοποιηθεί 9-11 Μαΐου 2023 στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close