Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Νέα σύμβαση στην INTRACOM DEFENSE για υποσυστήματα των βλημάτων οικογενείας IRIS-T

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοινώνει την ανάθεση σύμβασης από τη γερμανική εταιρεία Diehl Defence, αξίας 8,1 εκατ. €, για την παραγωγή κρίσιμων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της οικογένειας πυραύλων IRIS-T.

H IDE έχει αναπτύξει για το βλήμα IRIS-T την ζεύξη δεδομένων και την τηλεμετρία.

H οικογένεια των βλημάτων περιλαμβάνει πέραν του βλήματος αέρος – αέρος ΑΙΜ-2000, τα βλήματα των συστημάτων εδάφους – αέρος IRIS-T SL/SLS/SLM ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έκδοση μακρού βεληνεκούς IRIS-T SLX. Υπό εξέλιξη βρίσκεται και η έκδοση υποβρύχιας εκτοξεύσεως IDAS, για τον εξοπλισμό υποβρυχίων ενώ υπάρχει μελέτη για βλήμα αέρος – εδάφους.

Ως προς τις πωλήσεις των συστημάτων, η πλέον πρόσφατη περίπτωση εκδηλώσεως ενδιαφέροντος προέκυψε από την Ουκρανία. Στις αρχές Ιουλίου, το Κίεβο κατέθεσε αίτηση προμήθειας 11 συστημάτων IRIS-T SLM.

Με αυτή την νέα ανάθεση, η IDE επεκτείνει την επιτυχημένη της συνεργασία με την Diehl Defence στο πολυεθνικό συνεργατικό πρόγραμμα IRIS-T. Παράλληλα, ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, ενδυναμώνοντας την κοινή Ασφάλεια Εφοδιασμού και διατηρώντας ένα βέλτιστο εγκαθιδρυμένο πλαίσιο για την συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την ανάπτυξη των εγχώριων τεχνολογικών δυνατοτήτων και υποδομών.

Η INTRACOM DEFENSE (IDE), θυγατρική της Intracom Holdings, είναι μια καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Η IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.

Η IDE συγκαταλέγεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του NATO, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας. Η εξωστρέφεια, η αξιοπιστία και η ποιότητα που χαρακτηρίζουν την εταιρεία τεκμηριώνονται με όλα τα έγκυρα διεθνή πιστοποιητικά και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της.

Η ευκαιρία εθνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα του πυραύλου IRIS-T MLU

Tags

Related Articles

Back to top button
Close