Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: έναρξη κατασκευής τομέων φρεγατών FDI

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με χθεσινή ανάρτησή της η γαλλική Naval Group, επ’ ευκαιρία της κοπής των πρώτων ελασμάτων, παρουσιάζει τις εργασίες κατασκευής τομέων των φρεγατών FDI στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας. Η έναρξη αυτής της φάσεως έγινε, μετά από εργασίες αναβάθμισης και προετοιμασίας των υποδομών και της μηχανικής παραγωγής του ναυπηγείου.

Πρόκειται για προετοιμασμένους από πλευράς διαμορφώσεως τομείς κύτους και της υπερκατασκευής των φρεγατών που προορίζονται για το Γαλλικό Ναυτικό. Οι τομείς φέρουν τα συστήματα σωληνώσεων, βάσεις και στηρίγματα ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, συστήματα πρόσβασης κ.λπ.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Σαλαμίνας Γεώργιο Κόρο, «Από την ανάθεση συμβάσεως από την Naval Group τον Οκτώβριο του 2022, προσδιορίσαμε και εκτελέσαμε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στο ναυπηγείο, όπως η εγκατάσταση ενός νέου γερανού ή η αναβάθμιση των μηχανών κοπής πλάσμα. Εκτελούμε επίσης την πιστοποίηση των συγκολλητών μας.

Την περασμένη εβδομάδα περάσαμε επιτυχώς την ανασκόπηση μηχανικής παραγωγής του πρώτου τομέα με την ομάδα της Naval Group και αμέσως ξεκινήσαμε την κοπή των πρώτων ελασμάτων κύτους που παραλάβαμε από την Λοριάν.

Η ομάδα μας εργάζεται σε στενή συνεργασία με έναν μηχανικό της Naval Group που εδρεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις μας, παρέχοντάς μας τεχνική βοήθεια στην παραγωγή των τομέων των FDI. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και η συνεργασία μας με την Naval Group είναι πολύ θετική».

Οι παραδόσεις τομέων στο ναυπηγεία της Λοριάν, θα μπορούν να ξεκινήσουν από τον προσεχή Νοέμβριο.

Πρόγραμμα FDI HN: Η μέχρι τώρα ανάθεση έργων σε ελληνικές εταιρείες

Tags

Related Articles

Back to top button
Close