Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Επίσκεψη του ΥΕΘΑ στην ΕΑΒ κι ενημέρωση τρεχόντων προγραμμάτων

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μη προγραμματισμένη, “αιφνιδιαστική” επίσκεψη στην ΕΑΒ, πραγματοποίησε στις 9 Ιουνίου ο ΥΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου, «πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Τα κυριότερα θέματα στα οποία στάθηκε η ενημέρωση, αφορούσαν τα εν εξελίξει αναπτυξιακά προγράμματα της εταιρείας, όπως το ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, τα δύο που αφορούν Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα, το ΑΡΧΥΤΑΣ και το ΓΡΥΠΑΣ κ.λπ. Το τελευταίο, που βρίσκεται σε αρχική φάση ακόμη, έδειξε να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του υπουργού. Υπενθυμίζεται ότι το ΓΡΥΠΑΣ προορίζεται να φέρει οπλισμό και στον παρόντα χρόνο βρίσκεται στην φάση της σχεδιάσεως, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 2-3 έτη.

Στα άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε η μέχρι σήμερα απόδοση 8 αναβαθμισμένων μαχητικών F-16 Block 70, από τα 83 που περιλαμβάνει η σύμβαση. Δύο ακόμη, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο εργασιών, για παράδοση το προσεχές διάστημα.

Στην ενημέρωση, ετέθη και το θέμα της αναγκαιότητας θεσμικών παρεμβάσεων από κυβερνητικής πλευράς, ώστε να μπορέσει η ΕΑΒ να λειτουργήσει με μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας από τα στενά πλαίσια του Δημοσίου. Η πρόσληψη δε προσωπικού για την αύξηση του εργατικού δυναμικού, έχει φανεί από καιρό ότι αντιμετωπίζει προβλήματα μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

ΓΡΥΠΑΣ το δεύτερο πρόγραμμα ελληνικού UAV

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close