Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

MUSTANG Mach-E: Ηλεκτρικός… πύραυλος

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Αν πριν μερικά χρόνια μας έλεγαν ότι θα υπήρχε MUSTANG ηλεκτρική και SUV, δύσκολα θα μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Γιατί τα μοντέλα της MUSTANG ανέκαθεν ήταν συνώνυμα της σπορ οδήγησης και απευθύνονταν σε “ψαγμένους” οδηγούς, που αναζητούσαν την ελευθερία σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Οι καιροί όμως αλλάζουν και το διάσημο Pony, μετά από 55 χρόνια, απέκτησε νέο μέλος στην οικογένειά του. Την Mach-E με την οποία εισέρχεται στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης!

Εξωτερικά, η μήκους 7,713 χλστ. νέα Mach-E διαθέτει πολλά από τα γνωστά σχεδιαστικά στοιχεία της οικογένειας ΜUSTANG, όπως το μακρύ καπό και τα τρία ανεξάρτητα πίσω στοιχεία φωτισμού. Η κυρτή σχεδίαση της οροφής θυμίζει τις κουπέ γραμμές του κλασικού μοντέλου, αν και περισσότερο παραπέμπει σε υπερυψωμένη του έκδοση.

Άλλωστε μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά SUV, το οποίο όμως σχεδιάστηκε για να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η MUSTANG Mach-E δεν περνά από πουθενά απαρατήρητη.

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα πιο… φουτουριστικό αλλά και μίνιμαλ στυλ. Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η οθόνη αφής των 15,5 ιντσών και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,2 ιντσών.

Η ατμόσφαιρα πάντως γίνεται ακόμα πιο απολαυστική όταν επιλεγεί η πανοραμική οροφή, η οποία πλημμυρίζει με φυσικό φως το εσωτερικό.

Κορυφαία μπορεί να χαρακτηριστεί και η ευρυχωρία, αφού οι χώροι είναι άνετοι για πέντε επιβάτες.

https://gonews.gr/ford/mustang-mach-e-τιμές/

Tags

Related Articles

Back to top button
Close