Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις 22 οι νέοι Μάχιμοι Σημαιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ τάξεως 2019. Συνολικώς ορκίστηκαν 45 Σημαιοφόροι (27 μάχιμοι και 18 μηχανικοί) εκ των οποίων 9 Σημαιοφόροι από την Κύπρο, 2 από το Μαυροβούνιο και 3 από τη Ιορδανία.

Εκ των 27 Μαχίμων Σημαιοφόρων, οι Έλληνες ήταν μόλις 22. Αριθμοί που απεικονίζουν την σαφή ανεπάρκεια αποδόσεως της εν λόγω παραγωγικής σχολής, προς την μελλοντική κάλυψη των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι ένας φοιτητής δήλωσε παραίτηση μόλις την προηγουμένη ημέρα και αφού συμπλήρωσε τον τετραετή κύκλο σπουδών. Ένα απρόοπτο, το οποίο τονίζει ακόμη περισσότερο την αδυναμία προλήψεως τέτοιων εκτάκτων περιπτώσεων, με την εισαγωγή ενός επιπλέον αριθμού εισακτέων για “λόγους ασφαλείας”.

Εάν υποθέσουμε ότι κατά τους αρμοδίους, οι 23 Σημαιοφόροι που προβλεπόταν να αποδώσει η Τάξη 2019 της ΣΝΔ, έχει κριθεί ότι είναι οι απολύτως απαραίτητοι για την κάλυψη των αναγκών, καθίσταται φανερό ότι η παραίτηση του σπουδαστού, δημιουργεί από την πρώτη ημέρα αποφοιτήσεως ένα έλλειμμα.

Όλα αυτά, είναι το αποτέλεσμα των τραγικών περικοπών που αποδέχθηκαν οι κυβερνήσεις στους εισακτέους των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της καταστάσεως που προέκυψε μετά την καταφυγή στα Μνημόνια, για να αντιμετωπισθεί η οικονομική χρεωκοπία της χώρας.

Σήμερα, τυπικώς η χώρα δεν βρίσκεται υπό επιτήρηση. Και γι’ αυτό, εάν δεν θέλουμε να δούμε την ολοσχερή διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να λάβει μέτρα. Μία από τις προτεραιότητες που θα πρέπει να διαχειρισθεί ο νέος υπουργός Εθνικής Αμύνης, είναι η σταδιακή αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close