Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Προσγειώθηκε στην Λιβύη το ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Παρά την μεγάλη απορρόφηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην συνδρομή κατά καθοριστικό τρόπο προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία DANIEL, με απόφαση της ηγεσίας, αναλήφθηκε συγχρόνως και επιχείρηση συνδρομής στον πληγέντα από την ίδια αιτία δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης.

Λίγη ώρα πριν τις 12.00, προσγειώθηκε στην Λιβύη το C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στην Λιβύη. Αν και ως προορισμός είχε ανακοινωθεί το αεροδρόμιο Ελ Μπεϊντά λα Αμπράκ στην πόλη Μπαϊντά, τελικώς η προσγείωση έγινε στο αεροδρόμιο Μπενίνα της Βεγγάζης, στην Ανατολική Λιβύη. Αιτία ήταν ότι το πρώτο αεροδρόμιο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την θεομηνία. Το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνει στην χώρα προσφέροντας έργο, για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ) καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον του προαναφερόμενου προσωπικού το οποίο πρόκειται να παρέχει την απαιτούμενη υγειονομική υποστήριξη καθόλη την διάρκεια της αποστολής, η συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συνίσταται και στην διάθεση δύο τόννων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, συν ενός τόννου φαρμακευτικού υλικού. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close