Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

MERCEDES-BENZ A-Class: Διακριτική ανανέωση – Τιμές 

Rheinmetall Lynx

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

H A-Class, είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία της. Αυτός είναι και ο λόγος που η MERCEDES-BENZ δεν χρειάστηκε να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές στην καινούργια της έκδοση.

Το γνώριμο αμάξωμα εξακολουθεί να διατίθεται ως hatchback και ως sedan, έχοντας πιο σπορτίφ και… μυώδες εξωτερικό.

Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν το κεκλιμένο προς τα εμπρός καπό και το «ρύγχος καρχαρία», η νέα επένδυση ψυγείου με μοτίβο αστεριών και οι επίπεδοι προβολείς με τεχνολογία LED. Τον σπορ χαρακτήρα τονίζουν οι εξωτερικά επίπεδοι τροχοί, σε τέσσερα επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες. Πίσω ξεχωρίζει ο νέος διαχύτης και τα φώτα LED του βασικού εξοπλισμού, ενώ υπάρχει μια πλούσια γκάμα εξωτερικών ακρυλικών και μεταλλικών χρωμάτων βαφής.

Στο… υψηλής τεχνολογία εσωτερικό, το κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη του βασικού εξοπλισμού, που βρίσκεται στο επίκεντρο με τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών και τη δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών που μοιάζουν να αιωρούνται. Το τιμόνι τελευταίας γενιάς, που επενδύεται με δέρμα νάπα και η εξελιγμένη κεντρική κονσόλα συμπληρώνουν τον σύγχρονο διάκοσμο. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα εξατομίκευσης με τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού να είναι διαθέσιμα με την σχεδιαστική γραμμή progressive.

Γενικότερα, ο εξοπλισμός της είναι σημαντικά αναβαθμισμένος. Μεταξύ άλλων διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο USB, το τιμόνι σε δέρμα νάπα, το σύστημα πλοήγησης Premium, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεφτών ως μέρος του πακέτου advanced.

Συνολικά, η MERCEDES-BENZ απλοποίησε και πάλι τη λογική των πακέτων εξοπλισμού, ώστε να μην απαιτείται πολύς χρόνος για την επιλογή επιμέρους στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού.

Η νέα A-Class είναι πιο… ψηφιακή και πιο «έξυπνη». Άλλωστε η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, διαχείριση οχήματος και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό της.

Το σύστημα τηλεματικής βελτιώθηκε, ενώ ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για την ταυτοποίηση και την εξουσιοδότηση του οδηγού. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C και έχει αυξηθεί η ισχύς φόρτισης μέσω USB.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ στο gonews.gr

Tags

Related Articles

Back to top button
Close