Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Με διπλή βάρδια η ομάδα της ΕΑΒ εργάζεται στο “005”

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με διπλή βάρδια εργασίας, η ΕΑΒ προχωρά έχοντας επιταχύνει την προετοιμασία του F-16 που θα χρησιμοποιηθεί ως πρωτότυπο αναβαθμισμένου F-16V. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτεται ο χαμένος χρόνος εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων που προηγήθηκε αλλά και των γενικότερων συνεπειών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το “005” έχει αποψιλωθεί από το ύψος του πιλοτηρίου και εμπρός, με την ομάδα των 25-30 εργαζομένων της ΕΑΒ να εργάζεται εντατικά χάρη και στο υψηλό επίπεδο εξειδικεύσεως που τους διακρίνει. Προκειμένου το έργο να προχωρήσει με άνεση, η εταιρεία έχει εμπλέξει επιλεγμένο προσωπικό μεγάλης εμπειρίας, που γνωρίζει το F-16 σαν την παλάμη του χεριού του, αφήνοντας απολύτως ικανοποιημένους τους εκπροσώπους της Lockheed Martin που επιβλέπουν τις εργασίες.

Η προετοιμασία του “005” αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, που είναι η καθορισμένη προθεσμία. Το αεροσκάφος θα εκτελέσει έναν μικρό αριθμό πτήσεων για να διαπιστωθεί ότι καλύπτει τις προϋποθέσεις πριν πετάξει για τις ΗΠΑ, όπου θα συνεχισθούν οι εργασίες. Ακολούθως, στις αρχές του 2021, θα εισέλθει στο υπόστεγο της ΕΑΒ η πρώτη τετράδα μαχητικών που θα υποβληθούν στην διαδικασία αναβαθμίσεως.

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close