Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η INTRACOM Defense με συστήματά της στην άσκηση STEADFAST LEDA 2021 του ΝΑΤΟ

Rheinmetall Lynx

H INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοίνωσε στις 8 Δεκεμβρίου την επιτυχή χρησιμοποίηση της νεότερης έκδοσης της Υβριδικής Γεννήτριας HEPS HGT20K στην άσκηση STEADFAST LEDA 2021 του ΝΑΤΟ (21-30 Νοεμβρίου) στην Πολωνία, που στόχευε στην αύξηση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των συμμαχικών στρατευμάτων. Η IDE ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που έλαβε από το Στρατηγείο Συμμαχικού Σώματος Ταχείας Αντίδρασης (Allied Rapid Reaction Corps HQ) του ΝΑΤΟ και τον Βρετανικό Στρατό, για να υποστηρίξει τη δοκιμή προηγμένων υβριδικών λύσεων στο επιχειρησιακό πεδίο.

Σκοπός ήταν η μεγιστοποίηση της αποδοτικής χρήσης της ηλεκτρικής ισχύος και ο καθορισμός βιώσιμων επιλογών, με ταυτόχρονη επίτευξη μείωσης του ακουστικού και θερμικού ίχνους του τακτικού στρατηγείου. Η τριφασική Υβριδική Γεννήτρια HGT20K της IDE παρείχε αδιάλειπτη ηλεκτρική ισχύ σε κρίσιμες εγκαταστάσεις του τακτικού στρατηγείου, επιτυγχάνοντας πραγματική αθόρυβη λειτουργία στο 45% επί του συνολικού χρόνου λειτουργίας και εξοικονόμηση κατανάλωσης καυσίμου κατά 60% σε σύγκριση με τις συμβατικές γεννήτριες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, το προσωπικό της IDE και της βρετανικής Marshall Land Systems παρείχαν υποστήριξη στο πεδίο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία τους στα τακτικά υβριδικά συστήματα ισχύος και στην διατήρηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Η σειρά προϊόντων Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας HEPS της IDE αποτελεί μια ολοκληρωμένη οικογένεια προηγμένων λύσεων, που περιλαμβάνει Υβριδικές Γεννήτριες, Συστήματα Υβριδοποίησης, Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Μεγάλης Χωρητικότητας και Υβριδικά Συστήματα Βοηθητικής Ισχύος Οχημάτων (VHAPS), καθώς και προσαρμοσμένες λύσεις στις ανάγκες του χρήστη για πλειάδα στρατιωτικών εφαρμογών (τακτικά συστήματα πεδίου, οπλικά συστήματα, εγκαταστάσεις – υποδομές, τεθωρακισμένα οχήματα).

Το στοίχημα κυβέρνησης – ΥΕΘΑ – ΓΔΑΕΕ για ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα φρεγατών

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close