Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

MAZDA 2 1.5 90 PS

Rheinmetall Lynx

Του Ηλία Ματζαβά

Η απουσία της Mazda από την ελληνική αγορά τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε στους δρόμους όσα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας είχαν κυκλοφορήσει μέχρι το 2014. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που το Mazda 2 που είχαμε στη διάθεσή μας, συγκέντρωσε, απρόσμενα, μεγάλο ενδιαφέρον από άλλους οδηγούς και, κυρίως από ιδιοκτήτες παλαιότερων Mazda.

Η σύγχρονη, ιδιαίτερα κομψή εμφάνισή του και οι γραμμές που παραπέμπουν σε κουπέ, δεν αφήνουν το πεντάπορτο μήκους 4 μέτρων χάτσμπακ να περνά απαρατήρητο. Και σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της Mazda στην ελληνική αγορά, τώρα η φίρμα ανήκει στον Όμιλο Συγγελίδη.

Απλό και πρακτικό

Η σχεδίασή του αναμφίβολα θα κεντρίσει τα βλέμματα, ενώ όταν κάποιος προχωρήσει στο εσωτερικό του, θα αντικρίσει ένα ιδιαίτερα… φιλικό και πρακτικό περιβάλλον. Χωρίς περιττά στοιχεία και τις υπερβολικές οθόνες που συναντάμε πλέον σε πολλά μοντέλα της κατηγορίας. Υπάρχει βέβαια στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα μεγάλο ταχύμετρο με τη συνοδεία ψηφιακού στροφόμετρου. Το εξαιρετικό φινίρισμα πάντως και τα σκληρά, ποιοτικά πλαστικά, σου δίνουν την εντύπωση ότι θα αντέξουν στο χρόνο. Κάτι το οποίο πάντα ήταν το σήμα κατατεθέν της Mazda.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

Δοκιμή: MAZDA 2 1.5 90 PS – Απολαυστική απλότητα

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close