Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακές εταιρείες στην EUROSATORY 2024

Rheinmetall Lynx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημειώνουμε τη συμμετοχή επτά κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καινοτομίας, μέλη του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας & Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ) που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ στην παγκοσμίου φήμης έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας, Eurosatory 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2024.

Οι κυπριακές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση είναι οι εξής:

1. ADDITESS – Advanced Integrated Technology Solutions & Services Ltd
2. Cellock Ltd
3. CyRIC | Cyprus Research & Innovation Center Ltd
4. eBOS Cyprus
5. Encorp – Engineering Corporation Encorp International E&C
6. SignalGeneriX Ltd
7. Swarmly Ltd

Η συμμετοχή των μικρομεσαίων αυτών επιχειρήσεων στην έκθεση Eurosatory 2024 αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την κυπριακή βιομηχανία άμυνας και ασφάλειας. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πρωτοπορούν στον τομέα τους, αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών, από την κυβερνοασφάλεια, τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τις προηγμένες αεροπορικές και ναυτικές λύσεις.

Η Eurosatory, όντας μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κόσμο για τον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, προσφέρει στις κυπριακές επιχειρήσεις μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα διεθνές κοινό, να συνάψουν στρατηγικές συνεργασίες και να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Οι κυπριακές επιχειρήσεις, με την καινοτομία και την εξειδίκευσή τους, αναδεικνύουν την τεχνολογική και επιχειρηματική δυναμική της Κύπρου. Η παρουσία τους στην Eurosatory 2024 είναι ένα σημαντικό βήμα προς την καθιέρωση της χώρας μας ως έναν δυναμικό και αξιόπιστο εταίρο στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο.

Η συμμετοχή των κυπριακών επιχειρήσεων στην Eurosatory 2024 αποτελεί συνάμα μια σημαντική αναγνώριση της ποιότητας και της καινοτομίας των προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσουν. Στο ΚΕΒΕ είμαστε περήφανοι που αυτές οι επιχειρήσεις εκπροσωπούν την χώρα μας σε μια τόσο σημαντική διεθνή διοργάνωση και είμαστε βέβαιοι ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις του νησιού μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να εκφράσουμε προς το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών για την πολύτιμη υποστήριξή τους, αφού η συμβολή τους ήταν καθοριστική για την προώθηση της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας και τη διευκόλυνση της παρουσίας της Κύπρου στην Eurosatory 2024.

Η Κυπριακή SignalGeneriX ανέπτυξε Υπολογιστή Αποστολής για μη επανδρωμένες πλατφόρμες

Related Articles

Back to top button