Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Κοπή πρώτου μετάλλου της τρίτης FDI HN ΦΟΡΜΙΩΝ

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν, η τελετή κοπής πρώτου μετάλλου της τρίτης φρεγάτας FDI HN που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση για το Πολεμικό Ναυτικό. Η φρεγάτα έχει αποφασιστεί να ονομασθεί ΦΟΡΜΙΩΝ και η παράδοσή της είναι προγραμματισμένη για το 2026.

Πλέον σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ναυπηγήσεως και των τριών πολεμικών και η πρώτη φρεγάτα, ΚΙΜΩΝ, η ναυπήγηση της οποίας ξεκίνησε προ 20μήνου (τον Δεκέμβριο του 2021) πρόκειται να καθελκυστεί στα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Ο πρώτος ασύνδετος τομέας (block) της δεύτερης φρεγάτας ΝΕΑΡΧΟΣ, σύντομα πρόκειται να δεξαμενισθεί.

ΚΙΜΩΝ και ΝΕΑΡΧΟΣ, είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν το 2025 στην τυπική διαμόρφωση του Γαλλικού Ναυτικού με 16 πυραύλους επιφανείας – αέρος Aster 30 Block1 αλλά κατόπιν θα υποβληθούν σε εργασίες τροποποιήσεων ώστε να ανέλθουν στο επίπεδο ανώτερης διαμορφώσεως που έχει ζητήσει το Πολεμικό Ναυτικό. Ο ΦΟΡΜΙΩΝ, ναυπηγείται εξαρχής στην “τελική” διαμόρφωση με 32 πυραύλους Aster 30 Block1, οπότε και θα αποτελέσει το μέτρο συγκρίσεως του προγράμματος.

Ανανέωση ενός έτους στην χρονομίσθωση των Heron I

Tags

Related Articles

Back to top button
Close