Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΚΥΠΡΟΣ

Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηγετικών Ικανοτήτων για μαθητές και νεαρούς αξιωματικούς

Rheinmetall Lynx

Στο πλαίσιο εφαρμογής του στρατιωτικού Erasmus, η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία της Αυστρίας και με τη συνδρομή με προσωπικό, μέσα και εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς, διοργανώσαν με επιτυχία για 6η χρονιά, στην Κύπρο, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Ικανοτήτων (Cadet Leadership Development Training Course) για μαθητές και νεαρούς Αξιωματικούς Στρατιωτικών Ακαδημιών.

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι συμμετέχοντας να αναπτύξουν τις ικανότητες τους ως ηγήτορες, μέσα από τη διοίκηση ομάδας/διμοιρίας καθώς και διάφορες άλλες δοκιμασίες, όπως διαγωνιστική βολή τυφεκίου, ομαδικό διαγωνισμό αντοχής, προσανατολισμό, τακτική σχεδίαση, 24ωρη εκπαιδευτική άσκηση Μηχανοκίνητης Διμοιρίας Πεζικού κ.ά.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 33 μαθητές και 12 εκπαιδευτές από 12 Στρατιωτικές Ακαδημίες 10 Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Πορτογαλία) και τη Νορβηγία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, με επίδοση διπλωμάτων σε όσους συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα ΚΑΑΥ Κιτίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρότι δεν διαθέτει στρατιωτικές σχολές, εντούτοις συνεισφέρει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση για την ανάπτυξη μίας κοινής Ευρωπαϊκής κουλτούρας Ασφαλείας και Άμυνας και πρωτοστατεί σε δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας κάτω από το οποίο εντάσσεται και η πρωτοβουλία του στρατιωτικού Erasmus.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση φέρει από την αρχή τη σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί μέρος του κοινού ευρωπαϊκού εξαμήνου που εφαρμόζεται από αρκετές Ευρωπαϊκές Στρατιωτικές Ακαδημίες, με σκοπό τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διάκριση της Διοίκησης Καταδρομών του ΓΕΕΦ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ελευθέρων Σκοπευτών

Tags

Related Articles

Back to top button
Close