Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη και ενημέρωση του Α/ΓΕΝ στην ΕΑΒ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 11 Ιουλίου,  ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, συνοδευόμενος από αρμόδιους επιτελείς, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Κατά την επίσκεψή του ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΑΒ Ιωάννη Κούτρα, το Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτριο Παπακώστα και στελέχη της εταιρείας. Από αυτούς, ενημερώθηκε για την πρόοδο των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού, συζήτησαν ζητήματα αφορόντα συντήρηση και υποστήριξη πτητικών μέσων του Κλάδου και αντάλλαξε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε από την ΕΑΒ, διακρίνονται εντός του μεγάλου υποστέγου τα δύο (τα “153415” και “153427”) από τα τέσσερα P-3B που πρόκειται να αναβαθμιστούν πρώτα, μαζί με τουλάχιστον ένα C-130. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα περίοδο, εργασίες επί των αεροπλάνων εκτελούν τεχνικοί με πυρήνα ομάδα από πορτογαλική εταιρεία η οποία έχει προσληφθεί από την ΕΑΒ με καθεστώς υπεργολάβου, για την εκτέλεση μέρους του έργου.

Τα αεροπλάνα έχουν αποσυναρμολογηθεί σε μεγάλο βαθμό και στο ένα τουλάχιστον δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι συλλογές δομικής αναβαθμίσεως των πτερύγων. Το πρόγραμμα παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση καθώς αρχικώς προβλεπόταν η παράδοση από δύο αεροσκάφη το 2022 και το 2023. Στις 30 Απριλίου, ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος είχε αναφέρει ότι το πρώτο από τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθεί αναβαθμισμένο το 2023.

Tο 2025 πλέον η ολοκλήρωση παραδόσεων των αναβαθμισμένων Ρ-3Β;

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close